POSAO PRIJE ZDRAVLJA

ELON MUSK UMISLIO DA JE JAČI OD DRŽAVE Sada mu je lokalni šerif zatvorio tvornicu i poslao radnike kući! 'Proizvodnja auta nije neophodna djelatnost!'

 
 John Crowe / Alamy / Alamy / Profimedia

Uslijed pandemije koronavirusa mnogi su proizvođači automobila primorani privremeno obustaviti proizvodnju, no Elon Musk je imao drugačije zamisli.

Naime, još jučer je izjavio kako Teslina tvornica u kalifornijskom gradu Fremontu nastavlja s radom prema zakazanom planu, unatoč tome što su vlasti preporučile samoizolaciju kako bi se pandemija pokušala zaustaviti ili barem ublažiti.

Ipak, Elon Musk je, prema pisanju tamošnjih medija, svim zaposlenicima poslao mail u kojem im potvrđuje da nastavljaju s radom, no ako se netko od njih osjeća ugroženi može slobodno ostati kod kuće.

Naravno, takva poruka često ima dvosmisleno značenje. Jasno je kako će mnogi, unatoč strahu, ipak otići na posao budući da im je strah od potencijalnog gubitka posla još veći.

No sada se u cijelu priču umiješao i šerif Alamede koji je "podvio krila" Elonu Musku. Naime, na objavi putem Twittera napisao je kako Teslina tvornica nije neophodna djelatnost (a samo takve mogu ostati otvorene), te temeljem naredbe okruga Alameda da se zatvore sve djelatnosti koje ne spadaju u neophodne Elon Musk mora privremeno obustaviti proizvodnju.

Minimalne djelatnosti pritom se mogu odvijati, no sama proizvodnja se stopira, a preostaje za vidjeti kako će Elon Musk reagirati na ovakvu odluku.

Sigurni smo kako neće dugo proći prije nego li se oglasi nekim nesvakidašnji Tweetom, poput onog prije nešto više od desetak dana u kojem je objavio kako je panika oko koronavirusa "glupost". Čudimo se da isti nije obrisao, s obzirom na trenutku situaciju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:03