VIDEO

ESKLUZIVNO IZ WRC BOLIDA I DRIFT M BMW-a! Kao jedini domaći medij prisustvovali smo prvom Shell Helix Drive On Experienceu

 
 Shell

Vožnja po stazi sa poznatim WRC i DTM vozačima, usavršavanje vozačkih sposobnosti na BMW M modelima i upoznavanje sa najnovijim Shell proizvodima - tako je otrpilike izgledao vikend na jugu Francuske pod organizacijom Shella. Službeni naziv ovog događanja je Shell Helix Drive On Experince, a riječ je o prvom događanju ovog tipa na kojem smo kao jedini domaći medij prisustvovali na poziv Orbica, jedinog ovlaštenog uvoznika Shell maziva u Hrvatskoj. Ovo je prvi put da je Shell okupio svoja dva važna partnera - BMW Motorsport i Hyundai Motorsport. Kada tome pridodate trenutno vodećeg u WRC-u Thierryja Nuevillea, njegovog kolegu Danija Sorda i DTM vozača Augusta Farfusa, zabava može započeti!

Vozački dio prezentacije sastojao se od vožnji "po boku" sa Farfusom u BMW-u M3, te lude vožnje na suvozačkom sjedalu Hyundai WRC bolida sa Sordom za upravljačem. Budući da je riječima teško opisati kako je to izgledalo, pogledajte naš video:

Nakon žustrih vožnji zavirili smo u "tehnološki kutak" gdje su nam stručnjaci iz Shella objasnili sve prednosti Shell Helix Ultra motornih ulja koja imaju poboljšanu viskoznost što dovodi do smanjenja potrošnje ulja, uštede u potrošnji goriva te bolje učinkovitosti rada.

Foto: Shell

Kako smo od samih zaposlenika Shella uspjeli saznati, plan Shella je da ovo postane događaj koji će se održavati svake godine na različitoj lokaciji ali s jednim ciljem - promovirati strast u vožnji! Mi jedva čekamo iduće izdanje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2023 22:07