AKTUALNO

Facelift i bolji plug-in hibridi: Mercedes nakon četiri godine osvježio svoj najljepši kompakt CLA

Najveća novost su poboljšani plug-in hibridni pogoni. Mercedes obećava poboljšanu visokonaponsku bateriju s više energije

2023. Mercedes-Benz CLA

 Mercedes-Benz

Nakon gotovo četiri godine, Mercedes je dotjerao svoja dva najljepša "kompakta". Mercedes CLA i CLA Shooting Brake dobivaju suptilni MBUX i ažuriranje sustava pomoći, više opreme i poboljšane plug-in hibridne pogone.

Kada su CLA i CLA Shooting Brake došli na tržište 2019., tehnički su bili prilično ispred. A što se tiče dizajna, malo tko se žalio. Ipak, tu i tamo nekad morate osvježiti stvari, a Mercedes je to učinio s redizajniranim prednjim branikom, revidiranom rešetkom, novim stražnjim difuzorom i novim grafikama za LED svjetla, koja su sada dio standardne opreme.

image

2023. Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Mercedes-Benz

Osim toga, tu su i nove boje ekskluzivne za CLA - Hyper Blue i Spectral Blue, tri nova dizajna za naplatke koji su dostupni od 17 do 19 inča. Interijer je također dobio ljubavi - Samostojeći dvostruki Infotainment sustav sada uključuje 7-inčni i 10,25-inčni zaslon. Upravljač je sada presvučen nappa kožom, a po želji možete imati i imitaciju kože na volanu.

Grijani zastor dostupan je po prvi put u AMG liniji. Tu su i novi ukrasni elementi u tamnom karbonskom izgledu, smeđe drvo od lipe s otvorenim porama ili smeđa mikrofibra (samo AMG Line).

image

2023. Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz

Osim toga, redizajnirani CLA i CLA Shooting Brake mogu se pohvaliti "značajno unaprijeđenom opremom i pojednostavljenom logikom ponude". U prijevodu to znači: asistent za duga svjetla, kamera za vožnju unatrag i USB paket sada su standard. Kupci će također moći odabrati paket opreme koji uključuje paket za parkiranje, kao i Easy-Pack stražnja vrata na Shooting Brake izvedbi.

image

2023. Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz

Uz ažurirani zaslon s pametnijom grafikom, bežični Apple CarPlay i Android Auto nove su značajke infotainment sustava MBUX. Tu je i dodatni USB-C priključak i brže USB punjenje. Dodatno je optimizirano Burmester ozvučenje koje se nadoplaćuje. Audio vodič nadopunjuje informacije o putovanju, u početku isključivo u Njemačkoj. Kao odgovor na glasovnu naredbu "Hej Mercedes, pokreni turističkog vodiča", MBUX čita korisne informacije o znamenitostima duž rute.

image

2023. Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz

Što se tiče sigurnosti, Lane Keeping Assist sada bi se trebao lakše kontrolirati korištenjem aktivne kontrole upravljanja. Osim toga, nova generacija parkirnog paketa podržava paralelno parkiranje i nudi vizualizaciju od 360 stupnjeva za parkiranje podržano kamerom pomoću 3D slika.

image

2023. Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Mercedes-Benz

Ipak, najveća novost su poboljšani plug-in hibridni pogoni, Mercedes obećava poboljšanu visokonaponsku bateriju s većim sadržajem korisne energije (15,6 kWh), što dovodi do većeg električnog dometa. Coupe će sada moći prijeći od 71 do 82 kilometra a Shooting Brake između 68 i 80 kilometara.

image

2023. Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz

Snaga elektromotora povećava se za 5 kW i sada postiže snagu pogonskog sklopa od 80 kW. Što se tiče punjenja, i dalje su dostupne tri opcije: uz standardnih 3,7 kW, baterija se sada može puniti i izmjeničnom strujom i do 11 kW umjesto dosadašnjih 7,4 kW. Novi CLA modeli i dalje nude mogućnost punjenja baterije istosmjernom strujom do 22 kW. Proces punjenja istosmjernom strujom od 10% do 80% traje dobrih 25 minuta.

Facelift verzije Mercedes CLA i CLA Shooting Brake bit će lansirane kasnije ove godine. Proizvođač još nije komentirao cijene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 00:59