VIJESTI IZ MARANELLA

Ferrari će sljedeće godine proslaviti 75. rođendan: Otkriven i poseban logotip za tu prigodu

Ferrari je 2017. proslavio svoju 70. godišnjicu s 350 specijalnih izdanja svih svojih modela, uključujući limitiranu LaFerrari Aperte

Sjedište Ferrarija u Maranellu

 YouTube Screenshot

Ferrari je upravo najavio kako će sljedeće godine proslaviti svoju 75. godišnjicu, a uz vijest je otkrio i poseban logotip i videozapis na kojem se pojavljuju mnogi njegovi zaposlenici.

Logotip je kreiran za 75 godina koje su prošle otkako je Enzo Ferrari otvorio malu tvornicu u Maranellu davne 1947. godine. Sadrži broj 75 uz konja koji šeta i natpis '1947-2022'. U znak sjećanja na prekretnicu, predsjednik Ferrarija John Elkann je predstavio skulpturu kultnog konja koji skače. Riječ je o divovskoj slagalici za koju su svi zaposlenici kompanije postavili pojedinačni komad.

image

Slagalica koju su napravili zaposlenici

YouTube Screenshot

John Elkann je izjavio: 'Za ovu posebnu godinu stvorili smo posebnu ikonu: skulpturu koja se sastoji od tisuću komponenti koje su iskovane ovdje u našoj tvornici i postavljene jedna po jedna od strane mojih kolega iz Ferrarija. To je simbol Ferrarijevog duha koju dijeli ovdje u Maranellu ali i diljem svijeta. Ona odražava bit onoga što jesmo, naših proteklih 75 godina i našu budućnost. To je simbol kompanije koju, kao što je Enzo Ferrari jednom rekao, iznad svega čine ljudi'.

image

Logotip povodom 75. obljetnice Ferrarija

YouTube Screenshot

Službeni videozapis ističe vrijednosti poput strasti, timskog rada, ponosa i izvrsnosti, uz riječi poput inovacije, tradicije, ponosa i snova koje govore različiti članovi osoblja Ferrarija. I sam Enzo Ferrari je citiran sljedećom frazom: 'Tvornice se sastoje od ljudi, strojeva i zgrada. Ferrerija, prije svega, čine ljudi'.

image

Ferrari Daytona SP3

Ferrari

Ferrari je 2017. godine proslavio svoju 70. godišnjicu s 350 specijalnih izdanja svih svojih modela, uključujući ograničenu proizvodnju LaFerrarija Aperte i raznim događanjima diljem svijeta. Ove godine ograničena će biti Daytona SP3 iz serije Icona, iako nije jasno hoće li još neki posebni modeli biti uključeni u planove proslave obljetnice sljedeće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:00