VIDEO

Ferrari predstavio novi SF-23 bolid za nadolazeću F1 sezonu: ‘Sada imamo sve potrebno za pobjedu‘

Talijanskoj momčadi pridružio se novi šef momčadi Fred Vasseur, kao i njezini vozači Charles Leclerc i Carlos Sainz

Ferrari SF23

 Ferrari F1

Na događaju u Maranellu u utorak, talijanskoj momčadi pridružio se novi šef momčadi Fred Vasseur, kao i njezini vozači Charles Leclerc i Carlos Sainz na predstavljanju.

SF-23 nadovezuje se na napredak koji je tim postigao s prošlogodišnjim F1-75, koji je pobijedio u četiri utrke i osigurao 12 "pole positiona". Ali, nakon što nije uspio iskoristiti obećanje na početku sezone dok je rival Red Bull grohotom došao do oba naslova prvaka, Ferrari je prošao kroz niz promjena.

image

Ferrari SF23

Ferrari F1

Mattia Binotto odstupio je s mjesta šefa tima prije Božića, a zamijenio ga je bivši šef Alfa Romea Vasseur. Francuz zna da je na njemu pritisak da iskoristi zamah koji je momčad izgradila tijekom posljednjih sezona. On ipak smatra da Ferrariju nije potrebna radikalna evolucija kako bi mogao ispuniti svoje ambicije za naslov svjetskog prvaka.

image

Ferrari SF23

Ferrari F1

"Stvarno sam uvjeren da imamo sve za pobjedu", rekao je Vesseur u svom prvom medijskom obraćanju. "Moramo sve spojiti kako bismo napravili dobar posao, ali imamo sve da možemo pobijediti".

image

Ferrari SF23

Ferrari F1

Dok se Ferrari nada da će novi SF-23 donijeti aerodinamička poboljšanja, jedno od ključnih područja fokusa tima bilo je podizanje pouzdanosti motora. U pokušaju da riješi svoje probleme, Ferrari je morao isključiti svoju pogonsku jedinicu veći dio ostatka sezone prije nego što je konačno mogao osloboditi više potencijala na finalu sezone u Abu Dhabiju.

image

Ferrari SF23

Ferrari F1

Još jedan ključni čimbenik kojim će se Ferrari nastojati pozabaviti je utvrđivanje onoga što ga je potaknulo na nekoliko ključnih strateških pogrešaka tijekom sezone i osiguravanje da se to ne ponovi 2023.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 18:24