NESUGLASICE U F1

FERRARI SE POVLAČI IZ FORMULE 1? Nezadovoljni su očekivanim novim smanjenjima budžeta...

 Getty Images

Formula 1 očekivano je pogođena pandemijom koronavirusa. Mnoge utrke su otkazane, a novi plan je započeti s utrkivanjem na ljeto i to prvo na europskim destinacijama, a zatim u Aziji, Americi te naposljetku u Abu Dhabiju. Naravno, ako će prilike i vlasti to dozvoliti, i vrlo vjerojatno vez prisustva gledatelja. U svakom slučaju, očekuje nas veoma čudna sezona (ako će je uopće biti). Osim promjena u rasporedu, spominje se i novo ograničavanje troškova za timove, što se nikako ne sviđa onim najjačima, a posebno Ferrariju koji se i javno protivi takvim prijedlozima.

Podsjetimo, prošle godine timovi su se dogovorili oko smanjenje budžeta na 142 milijuna funti za sezonu 2021. Ipak, sada se zbog pandemije koronavirusa spominje još oštrije ograničavanje budžeta s ciljem održivosti cijelog sustava. Direktor Ferrari tima Mattia Binotto izjavio je u razgovoru za The Guardian kako vjeruje da će spomenuti prijedlozi smanjiti vrijednost sporta. "Već uz prvotno smanjenje budžeta stvari su prilično zahtjevne, a dodatna žrtvovanja, posebno u odjelu ljudskih resursa jednostavno nisu moguća niti opravdana, te će Ferrari možda morati naći druge opcije za pokazivanje svog trkaćeg umijeća" - izjavio je Binotto i tako zapravo dao do znanja da u Ferrariju razmišljaju o napuštanju Formule 1 ukoliko prođu prijedlozi dodatnog smanjenja troškova. Pritom to nije prvi put da u Ferrariju prijete odlaskom.

Ipak, nakon tog razgovora stiglo je i službeno priopćenje Ferrarija u kojem ističu: "Želimo naglasiti kako Mattia nikad nije rekao kako će Ferrari napustiti Formulu 1 ukoliko dođe do dodatnog smanjenja budžeta."

U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti razvoj ove situacije, ali i ove cijele sezone...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:08