REDIZAJN

Fiat predstavio osvježeni Tipo: uz novi izgled i motore, najveća novost povišena verzija Cross

Novosti ima i u unutrašnjosti koju sada krase digitalni kokpit i središnji 10,25-inčni zaslon osjetljiv na dodir
Fiat Tipo
 Fiat

Nakon što su prošli tjedan pokazali model 500 "3+1", u Fiatu su noćas objavili prve slike i detalje osvježenog Tipa. Model koji je za europsko tržište u novom izdanju predstavljen 2016. godine sada je dobio novo lice, novu tehnologiju ali i novu verziju. Krenimo upravo od nje - nosi naziv Cross i zapravo je sasvim u skladu sa trendovima na tržištu.

image
Fiat Tipo
Fiat

Tipo Cross svojim robusnim nastupom , povišenom podnicom (oko 4 cm više od običnog modela) i plastičnim blatobranima ostavlja dojam crossovera, klase koja je u današnje vrijeme daleko najpopularnija, pa u Fiatu očekuju da će velik broj kupaca odabrati upravo Cross izvedbu.

image
Fiat Tipo
Fiat

Što se tiče novosti, na prednjem dijelu nalaze se nova LED svjetla, a tu je i oznaka Fiat umjesto znaka (moramo priznati kako izgleda mnogo skladnije i modernije). Oni oštrijeg oka uočit će i nove naplatke.

image
Fiat Tipo
Fiat

Promjena u unutrašnjosti također ima - pa se tako ispred vozača sada nalazi 7-inčni digitalni zaslon, dok središnjim dijelom dominira 10,25-inčni zaslon novog UConnect5 infotainment sustava.

image
Fiat Tipo
Fiat

Upravljač je sada, kako ističu u Fiatu, elegantniji, a vozaču i putnicima nudi se bežično uparivanje mobitela putem Apple Car Play-a i Android Auta. A bežično je moguće i puniti mobitel.

image
Fiat Tipo
Fiat

Što se tiče motorizacije, motori koji se nude sada su dodatno poboljšani kako bi bili efikasniji i čišći.

Tako ponudu benzinaca otvara novi 1.0 GSE T3 trocilindraš sa 100 KS i 190 Nm okretnog momenta koji mijenja trenutni 1.4-litreni motor od 95 KS.

image
Fiat Tipo
Fiat

Što se tiče dizelaša, u ponudi je unaprijeđeni 1,6-litreni Mutlijet Euro6D norme koji broji 95 KS, odnosno 130 KS u snažnijoj izvedbi. Dolazak u salone očekuje se vrlo brzo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 02:57