OFENZIVA S APENINA

FIAT TIPO: NOVI KOMPAKT i karavan upotpunjuju ponudu

Uz limuzinski Fiat Tipo u ponudi će se uskoro naći još dvije atraktivne izvedbe
 FOTO: Fiat

Na salonu u Ženevi Fiat je pokazao još dvije karoserijske izvedbe aktualnog Tipa s četverim vratima, a koje su već spremne za proizvodnju. Tako će uskoro obitelj talijanskog kompakta brojati čak tri izvedbe kako bi se zadovoljilo što više potreba kupaca.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Dio kupaca na taj će način Fiat pokušat uzeti dobro poznatim suparnicima, Fordu Focusu i Opelu Astri koji se također u kompaktnoj klasi mogu naručiti kao kompakt, limuzina i karavan. Što se mjera tiče nova kompaktna izvedba u duljinu mjeri 4,37 m, 1,79 m je široka i visoka 1,5 metara, dok je SW izvedba 20 cm dulja, dakle ukupno 4,57 metara.

Prtljažni prostor kompaktne izvedbe pritom raspolaže sa 440 litara korisnog prostora, a SW izvedba sa čak 550 litara. Po pitanju izgleda kod kompaktnog Tipa korišten je identičan dizajn, ali je sada stražnji kraj bitno atraktivniji nego kod limuzine. Isto vrijedi i za karavansku izvedbu.

Po pitanju motorizacije dvije nove izvedbe dobile su identične pogonske sklopove kao i sedanska izvedba, dakle benzince obujma 1.4 i 1.6 te 1.3 i 1.6 MultiJet II dizelske motore uparene s pet i šest stupanjskim ručnim mjenjačima ili ovisno o verziji motorizacije 6-stupanjskom automatikom. U prva dva mjeseca prodaje Fiat Tipo sedan ostvario je čak 20.000 narudžbi, pa se Talijana nadaju da će dvije nove izvedbe tijekom godine dodatno podebljati tu lijepu brojku brojku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 14:18