ZVIJEZDA NA PRODAJU

Filmski Lykan HyperSport iz ‘Brzih i žestokih 7‘ traži novog vlasnika! Što kažete na cijenu?

Jedini ‘preživjeli‘ HyperSport manje je snažan od originalnih sedam primjeraka koji su legalni za cestu
Lykan HyperSport
 Rubix

Jedinstvena filmska zvijezda 'Brzih i žestokih 7' nedavno je osvanula na digitalnom tržištu jedinstvenih predmeta. Laički rečeno, kad je predmet jedinstven, odnosno ne postoje kopije istoga, u digitalnom svijetu može se pojaviti u NFT (non-fungible token) obliku. Naime, ovo je prvi automobilski NFT, a kupnjom dobivate stvarni automobil i njegov digitalni token kojim možete trgovati.

image
Lykan HyperSport
Rubix

Lykan HyperSport je jedan od najrjeđih serijskih hiperautomobila ikad proizvedenih. Izgradio ga je između 2014. i 2017. u samo sedam primjeraka 'W Motors', no ovaj konkretni primjerak ne spada u tu kategoriju. Naime, 'W Motors' je također izradio još 10 primjeraka isključivo za sedmi nastavak 'Brzih i žestokih', od kojih je devet uništeno prilikom snimanja jedne od najupečatljivijih akcijskih scena automobila: scene skakanja na neboderima u Abu Dhabiju.

Ukoliko niste gledali, likovi Vina Diesela i pokojnog Paula Walkera ukrali su hiperautomobil na vrhu jednog nebodera, nakon čega su u bijegu kroz prozor 'skočili' u drugi, pa zatim u treći. Prije nego se srušio. Videozapis možete vidjeti u nastavku.

image
Lykan HyperSport
Rubix

Jedini 'preživjeli' HyperSport manje je snažan od originalnih sedam primjeraka koji su legalni za cestu. Pokreće ga 2,7-litreni 'boxer' od 240 konjskih snaga, a izrađen je od stakloplastike i pleksiglasa. Stanje automobila, iako vozi, je loše, no to je upravo ono što dodaje cijenu jedinom preživjelom filmskom primjerku. Bočni retrovizori su otkinuti, prozori i krovna ploča ogrebana, zračni jastuk je poderao instrument ploču, a postoje oštećenja i na sjedalima.

image
Lykan HyperSport
Rubix

U suštini, to je filmski automobil – i to velika zvijezda. Očekuje se da će paket fizičke i digitalne imovine doseći između 750.000 i 2,5 milijuna američkih dolara (4,645.200 – 15,620.000 kuna), nakon što završi aukcija 11. svibnja. Originalnih sedam Lykana prodani su po 3,4 milijuna američkih dolara (21,243.000 kuna) po komadu, pa je sada jasno koliko automobil 'skoči' na vrijednosti nakon što Vin Diesel i Paul Walker sjednu u njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:57