RS6 PERFORMANCE NOGARO EDITION

FINALNA VERZIJA AUDIJA RS6: Ultrabrzi karavan od 705 KS i 880 Nm okretnog momenta stajat će 124 tisuće eura, a bit će proizveden u samo 150 primjeraka

Budući da uskoro dolazi nova generacija Audija A6, njemački je proizvođač odlučio kupcima ponuditi finalnu verziju paprenog RS6 Avanta. Za tu su se priliku udružili sa tuning kućom ABT pa je snaga porasla na čak 705 KS!
 Audi

Audi će ove godine predstaviti novu generaciju modela A6, što znači da će aktualni RS6 vrlo brzo u mirovinu. Za tu priliku njemački je proizvođač odlučio na tržište plasirati finalnu verziju koju će ponuditi u ograničenom broju primjeraka. Službenog naziva RS6 Avant Performance Nogaro Edition, ovaj monstrum lakiran je u plavu boju čime su u Audiju odlučili odati počast modelu RS2, prvom Audiju s oznakom RS koji je predstavljen daleke 1994. godine. Uz upečatljivu plavu boju tu su i crni detalji, 21-inčni sjajno crni aluminijski naplaci i ispušni sustav od titana.

Foto: Audi

Da je riječ o posebnoj verziji posebno se vidi u unutrašnjosti koja definitivno nije rađena po svačijem ukusu. Tako se uz neizostavne karbonske elemente najviše ističe plava alkantara na sjedalima, središnjem grebenu i oblogama vrata.

Ono što se posebno zanimljivo je snaga motora. Naime, za ovu priliku Audi se udružio s poznatom tuning kućom ABT te je tako snaga 4,0-litrenog V8 motora povećana na 705 KS uz 880 Nm okretnog momenta! Zahvaljujući spomenutim brojkama RS6 Nogaro Edition juri do 320 km/h. Bit će proizvedeno svega 150 primjeraka ovog ultrabrzog karavana, a cijene kreću od 124 tisuće eura u Njemačkoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:11