NOVO DOBA

FIZIČKO 'UŠTIMAVANJE' ODUZIMA PREVIŠE NOVCA I VREMENA Volkswagen koristi virtualnu stvarnost kako bi razvio proizvodne trake za električne automobile

 
 VW

Volkswagen planira napraviti veliku rekonstrukciju svojih tvornica kako bi ih pripremio za proizvodnju električnih automobila.

S obzirom na to da razvoj novih proizvodnih traka i sama njihova logistika oduzima previše vremena i novaca, njemačka kompanija došla je do odlične ideje kojom će si skratiti mnoge muke.

Umjesto različitih isprobavanja pozicija proizvodnih traka na fizički način, Volkswagen je počeo koristiti virtualnu stvarnost kako bi produkcija bila što efikasnija.

Tako u razvoju novih proizvodnih traka radi niz inženjera, programera i radnika s linije.

VW

„Virtualna stvarnost nam pomaže da efikasnije donosimo odluke i brže pronalazimo moguće probleme.

Dok integriramo nove modele u postojeću tvornicu, moramo se pobrinuti da se naši virtualni dizajnerski podaci poklapaju s realnošću u postrojenju“, navodi Volkswagenov specijalist Steffan Nunn.

Ovakva tehnologija bila je jasan korak u napretku Volkswagenovih tvornica, jer su se prije toga koristile različite simulacije koje su donekle olakšavale razvoj.

Program virtualne realnosti trenutno je napravljen samo za tvornicu u Chattanoogi u Sjedinjenim Država, ali uskoro se očekuje implementacija istoga za svaku Volkswagenovu tvornicu.

VW

Zanimljivo je da se VR također koristi i u Fordu za dizajn automobila te u Porscheu za razvoj prodajni salona. Stoga možemo očekivati da će uskoro cijela automobilska industrija na neki način koristiti virtualnu stvarnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. veljača 2024 09:05