OČEKIVANJA

Ford očekuje porast prodaje i dobiti s modelima s unutarnjim izgaranjem tijekom sljedeće dvije godine

Ford očekuje rast prodaje i profitnih marži svojih modela s unutarnjim izgaranjem u sljedeće dvije godine, ako ne i malo duže

Ford tvornica (ilustracija)

 Profimedia

Dok prodaja električnih vozila nastavlja rasti, Ford očekuje rast prodaje i profitnih marži svojih modela s unutarnjim izgaranjem u sljedeće dvije godine.

Govoreći na danu tržišta kapitala održanom za ulagače i medije u Detroitu, u američkom Michiganu, voditelj tvrtke Ford Blue s pogonom na unutarnje izgaranje, Kumar Galhotra, istaknuo je da će profitne marže porasti sa sadašnjih 7,2% na najmanje 10% do 2026.

image

Ford Ranger Raptor

Ford

Auto News primjećuje da je Fordov fokus na profitabilne segmente vozila, kao i na jeftine verzije svojih vozila s visokom maržom, kao što je Ford Ranger Raptor, pridonio rastu profitnih marži.

Doista, izvršni direktor Forda Jim Farley potvrdio je ranije ovog mjeseca da Raptori stvaraju 30% veće marže od osnovnih modela s kojima dijele otprilike 80% svojih dijelova, u SAD.

image

Ford F150

Ford

"Kamioni, off-road i segmenti sportskih modela imaju dugu pistu", potvrdio je Galhotra govoreći o kratkoročnoj budućnosti. Dodao je da Ford čeka "snažna prodaja modela s unutarnjim izgaranjem i hibrida u SAD-u u sljedećem desetljeću".

Međutim, Galhotra je priznao da će volumen i profitne marže Forda vjerojatno početi opadati nakon 2025. s rastućom potražnjom za električnim vozilima.

image

Ford Mustang Mach-e

Ford

Ford Blue ne traži samo načine za povećanje profita s visokom maržom i jeftinim derivatima, već je Galhotra otkrio da Ford već ima 500 milijuna dolara uštede ove godine poboljšanjem učinkovitosti proizvodnje i smanjenjem složenosti dijelova. To je posebno vidljivo kod F-150 koji ima 2400 dijelova manje od odlaznog modela. Broj dostupnih konfiguracija Explorera pritom je također smanjen.

image

Ford Mustang Mach-e

Ford

Tijekom nedavnog skupa za dioničare, Ford je također otkrio da će uskoro prijeći na cijene bez pregovora što će pomoći u izbjegavanju trgovačkih marža. Izvršni direktor Jim Farley također je rekao da Ford očekuje smanjenje cijena za 5% ili više tijekom 2023.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:42