IKONA NA STRUJU

Ford zatražio dizajnere da Mustang osmisle kao električni coupe: Ovako bi mogao izgledati

Ikona američke (ali i svjetske) automobilske industrije u narednim godinama mogao bi dobiti elektromotor
2030 Mustang E1 (skica)
 Kwon Designs

Glasine sugeriraju da će Ford lansirati još samo jednu generaciju Mustanga s unutarnjim izgaranjem u narednim godinama koji će trajati do 2030. godine, nakon čega bi ikona američke (ali i svjetske) automobilske industrije trebao dobiti elektromotor.

image
2030 Mustang E1 (skica)
Kwon Designs

S obzirom na to da su vlade većina država počele potiskivati motore s unutarnjim izgaranjem, ovaj scenarij ne čini se toliko nevjerojatan. Naime, Mustangova značka već se koristi na električnom crossoveru Mach-E, stoga se proizvođač sigurno ne boji primijeniti formulu do kraja.

image
2030 Mustang E1 (skica)
Kwon Designs

Ford je zatražio dizajnere da pokušaju preoblikovati Mustang kao električni sportski coupe za novi segment, a jedan od dizajnera koji je prihvatio izazov je Tyler Kwon, koji je zatim predstavio svoj retro-nadahnuti potpuno električni Mustang.

image
2030 Mustang E1 (skica)
Kwon Designs

Tyler ga naziva Mustangom E1 iz 2030. godine, i bilo kako bilo, priznajemo da izgleda sjajno. Mnogo inspiracije dobio je iz originalnog Mustanga Concept 1 – studije dizajna sportskih automobila s otvorenim krovom iz 1962. godine. Osim toga, Tyler je Mustang zamislio manjim nego što je trenutni model.

image
2030 Mustang E1 (skica)
Kwon Designs

Dizajn odlično spaja retro i futurističke elemente i predstavlja vrlo valjan pokušaj električnog Mustanga iz bliske budućnosti. Činjenica da je Ford sponzorirao Tylerovu kreaciju sugerira da je Ford htio svježe ideje, i kako je električni sportski Mustang neizbježan. Naime, Ford već možda i potajno radi na EV Mustangu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 04:23