A1 CITYCARVER

FOTO: Audi predstavio povišeno i robusnije izdanje A1 Sportbacka u stilu Allroada!

 
 Audi

Audi je upravo predstavio A1 Sportback u najnovijem, malo povišenom i vizualno robusnijem izdanju. Iako se takve izvedbe u Audijevoj ponudi u imenu obično nose dodatak Allroad, ovaj se konkretni primjerak zove Citycarver, što je vjerojatno primjerenije i zbog činjenice da je dostupan samo s prednjim pogonom ali i zbog same prirode modela.

Foto: Audi

Tipični crossover povišen je za 40 mm u odnosu na regularni A1 Sportback, a to je postignuto za 35 mm povišenim ovjesom i većim kotačima (od 16 do 18 cola), čime je dobiveno dodatnih 5 mm. Mali A1 u takvom je izdanju sigurno sposobniji u vožnji malo grubljim terenima poput makadama, no budući da će većinu vremena vjerojatno provoditi u gradu, sve će mu to dobro doći ponajprije pri susretima s ležećim policajcima i rubnjacima.

Audi

Ostali karakteristični elementi koji Citycarveru daju poseban karakter svakako su SUV-ovska maska, zaštita podvozja od nehrđajućeg čelika, plastične zaštite blatobrana i pragova te posebni branici i S line spoiler. Ostatak priče uglavnom je isti ili vrlo sličan A1 Sportbacku, uključujući brojne mogućnosti opremanja i personalizacije i prtljažnik od 335 litara. Narudžbe se primaju od kolovoza, a prvi primjerci stižu u jesen...

Audi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:37