STIŽE NAKON KABRIJA

FOTO BMW serije 6 coupe: Novi kupe za svjetsku klijentelu!

Nova generacija šestice najprije će se nuditi s dva moćna benzinca. Obje izvedbe postižu elektronikom ograničenu brzinu od 250 km/h te se isporučuju sa ZF-ovim osambrzinskim automatskim mjenjačima

Koliko je BMW-u važno kinesko tržište najbolje svjedoči činjenica da nova Coupe verzija Serije 6 nije otkrivena na upravo završenom Ženevskom salonu. Premijeru će imati na skorašnjem Šangajskom salonu automobila.

Prostraniji nego prije

Nova generacija jednog od najpoželjnijih modela bavarske marke vrlo je slična prošlogodišnjem konceptu kojim je najavljena te je primjetno dinamičnija, a ujedno i duža, šira te nešto kraća od prethodnika. Zahvaljujući međuosovinskom razmaku produženom za korisnih 75 mm, premium 2+2 kupe ima i osjetno više prostora u kabini, a pohvalan je i prtljažnik volumena 460 litara. Novoosmišljeni interijer prati dizajnerske smjernice postojećih modela te, među ostalim, sadrži najnoviji iDrive sustav.

Poput već predstavljene Convertible verzije, Coupe će se prvotno nuditi s dva turbobenzinska motora s izravnim ubrizgavanjem goriva. Verziju 640i pokreće trolitreni redni šesterocilindraš koji razvija 320 KS i 450 Nm, serijski ima start-stop sustav te omogućuje ubrzanje s mjesta do 100 km/h za 5,4 sekunde. Snažniji 650i koristi 4,4-litreni V8 koji raspolaže sa 407 KS i 600 Nm te s mjesta do 100 km/h ubrzava za 4,9 sekundi.

Obje izvedbe postižu elektronikom ograničenu brzinu od 250 km/h te se isporučuju sa ZF-ovim osambrzinskim automatskim mjenjačima. Gotovo je sigurno da će naknadno biti ponuđena i dizelska verzija, najvjerojatnije pokretana 3-litrenim rednim šesterocilindrašem sa 286 KS.

Naknadno stiže i dizelaš

Nova šestica Coupe, poput kabrioletske izvedbe, može se naručiti s prednjim svjetlima čiji kratki i dugi snop umjesto klasičnih žarulja koriste LED tehnologiju, a među ostalim dostupni su napredniji “head-up” zaslon, kamere koje olakšavaju parkiranje i manevriranje na uskim križanjima...Cijena nove Serije 6 Coupe još nije poznata, no zna se da na tržište stiže ovog ljeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:06