SALON U ŽENEVI

FOTO: BUGATTI LA VOITURE NOIRE JE NAJSKUPLJI NOVI automobil na svijetu, a plaćen je 122 milijuna kuna!

 
 Bugatti

"Crni automobil" ime je Bugattijevog modela koji je izložen u Ženevi, a sve oko ovog hyper-sportaša krcato je superlativima. Od činjenice da je izrađen tek jedan primjerak, preko toga da je ručno slagan i da je karoserija u potpunosti karbonska do cifre od 16,5 milijuna eura (122 milijuna kuna) koliko ga je platio neimenovani vlasnik!

Zanimljiva je i priča oko Bugattija La voiture noire: moderna je to interpretacija kultnog prijeratnog Bugattija Type 57 SC Atlantic kakvog je posjedovao sam Jean Bugatti osnivač tvrtke, a koji je izgubljen tijekom drugog svjetskog rata. Inače, nakon modela Divo koji koristi osnovu Chirona i La voiture noire spada u ekskluzivnu izvedenicu bez premca.

The new Bugatti La Voiture Noire is displayed at the 89th Geneva International Motor Show in Geneva, Switzerland March 5, 2019. REUTERS/Pierre Albouy
REUTERS / REUTERS

Pogon: 8,0-litreni W16 stroj od 1500 KS i 160 Nm što je jednako kao i kod Chirona Sport i modela Divo pa ni šest završetaka ispuha ne djeluje kao loš tuning kad je u pitanju Volkswagenov W16 stroj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 19:20