EKSKLUZIVNO IZ PARIZA

FOTO: Citroën C3 Aircross Dizajnerska poslastica s puno stila i prostora

Povišeni i prostraniji Citroën C3 s oznakom Aircross novi je kompaktni SUV s kojim Francuzi najavljuju žešći nastup i važniju ulogu u ovom sve popularnijem segmentu tržišta. Konkurenti: Nissan Juke, ali i tehnički brat blizanac novi Opel Crossland X

Citroën je pozvao u Pariz tristotinjak automobilističkih novinara iz cijelog svijeta među kojima se našao i naš novinar gdje je pompozno predstavljen novi adut u B-segmentu kompaktnih SUV-ova. Riječ je o povišenoj i prostranijoj izvedbi modela C3, tipičnog citronovskog zanimljivog i razigranog mladenačkog izgleda s dodatkom u nazivu Aircross. Još je to jedan Citroën snažnog vizualnog karaktera te brojnih mogućnosti personalizacije koji se ističe snažnim, originalnim i svježim nastupom.

Ovaj potez Citroëna i lansiranje kompaktnog SUV-a kao zamjene za dosadašnji jednovolumenski C3 Picasso ne čudi s obzirom na to da se segment kompaktnih SUV modela u posljednjih pet godina upeterostručio. Čime raspolaže novi C3 Aircross? S dužinom od 4,15 metara nudi iznimno prostranu unutrašnjost i zahvaljujući razmaku između osovina od 2,6 metara, a pronalazimo dvodijelnu pomičnu stražnju klupu i preklopno suvozačko sjedalo.

Zvonimir Jurčić

Tako u kabini C3 Aircrossa moguće je prevesti i predmete dužne 2,4 metra, dok obujam prtljažnika ovisno o položaju stražnje klupe mjeri od 410 do 520 litara. Za ovu klasu odlično. Široka i udobna sjedala, domišljato raspoređeni pretinci, mogućnost bežičnog punjenja pametnog telefona na središnjoj konzoli, te velika ponuda sustava pomoći u vožnji kao što su head-up zaslon, aktivna kočnica, automatsko uključivanje dugih svjetala, prepoznavanje prometnih znakova, pomoć pri parkiranju i navigacija osiguravaju bezbrižno i udobno putovanje bilo u gradu, na autocesti ili na nezahtjevnim izletima izvan utabanih puteva.

Uglavnom, C3 Aircross je uvijek okretan zahvaljujući svojoj kompaktnosti te spreman na bijeg iz gradske svakodnevice zahvaljujući sustavu Grip Control uz Hill Assist Descent funkciju koja omogućuje savršenu kontrolu nad vozilom na strmim padinama. Izvana se C3 Aircross pak ističe jedinstvenim oblikom i ponudom personalizacije bez premca ( u ponudi je čak 90 kombinacija boja, naplataka i detalja, te pet varijanti unutrašnjeg uređenja) koji mu daju odvažan stav i mogućnost krojenja primjerka prema vlastitom ukusu. Prema najavama, kada krajem ove godine novi Citroën C3 Aircross stigne u domaće salone u ponudi će se naći 1,2-litreni 3-cilindarski Puretech benzinci (atmosferski s 82 KS te turbo sa 110 i 130 KS) te 1,6-litreni 4-cilindarski BlueHDi dizeli (100 i 120 KS). Tada će biti poznate i cijene.

Pravi SUV

Svi atributi su ovdje: povišeno podvozje, povišeno vozačko mjesto, zaštitne obloge odbojnika i veliki kotači

Šik detalji

Obojeni elementi na krovnim nosačima i stražnja trokutasta stakla s efektom žaluzina i veliki krovni prozor

Unutrašnjost

Program Citroën Advanced Comfort naglašava pozornost posvećenu svakom detalju za što izraženije zadovoljstvo boravka u automobilu dok raščišćeni karakterističan izgled kokpita poznajemo iz modela C3 kao i i trokraki upravljač

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:14