AKTUALNO

FOTO: Citroën predstavio europsku izvedbu novog SUV-a C5 Aircross

 
 Continental Productions

Citroën je predstavio europsku izvedbu novog SUV-a C5 Aircross i time nastavlja svoju međunarodnu SUV ofenzivu. Nova perjanica Marke, ovaj SUV nove generacije usklađena je s posljednjim modelima Citroën. Inspiriran je očekivanjima kupaca, ima jedinstven i afirmativan karakter te nudi jedinstvenu ponudu personalizacije sa 30 vanjskih kombinacija. Predvodnik programa Citroën Advanced Comfort, novi SUV C5 Aircross je najsvestraniji i najudobniji SUV u svom segmentu. Opremljen ovjesom s progresivnim hidrauličnim graničnicima i sjedalima Advanced Comfort, predlaže novo iskustvo u vozilu tipičnom Citroën. Ima jedinstvenu modularnost sa 3 individualna, klizna i preklopiva sjedala te prtljažnikom Best in Class od 580 l do 720 l.

Foto: Continental Productions

Moderan i high-tech, nudi 20 sustava za pomoć u vožnji uključujući Highway Driver Assist, sustav za autonomnu vožnju od 2. razine opremljenosti ili Grip Control s funkcijom Hill Assist Descent za odlazak izvan utabanih staza, kao i 6 tehnologija za povezivost, uključujući bežično punjenje pametnog telefona. Proizveden u Francuskoj u tvornici Rennes - La Janais, novi SUV C5 Aircross bit će komercijaliziran na hrvatskom tržištu početkom 2019. godine. Bit će prvo vozilo Citroën koje će imati izvedbu Plug-In Hybrid (PHEV) krajem 2019.

Nakon C3 Aircrossa koji je ostvario pravi komercijalni uspjeh sa više od 70 000 prodanih vozila, zatim C5 Aircrossa lansiranog u Kini i već prodanog u 35 000 primjeraka i na kraju C4 Aircross otkrivenog krajem travnja na Salonu automobila u Pekingu, Citroën nastavlja svoju međunarodnu SUV ofenzivu otkrivajući europsku inačicu C5 Aircross. Naš novinar Branimir Hitrec nalazi se na prezentaciji u Parizu, a detalji o ovom modelu čekat će vas u tiskanom izdanju Auto kluba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:39