NOVITET

FOTO: DEKADENTNIJE NE MOŽE! Ovo je novi Ferrari 488 Pista Spider ultimativni vozački stroj koji bez krova vozi do 340 km/h!

 
 Ferrari

Čini se kako su automobilski festival u američkom Montereyu i automobilska izložba Pebble Beach postali najbolja pozornica za predstavljanje novih modela uglednih proizvođača automobila, i to onih najboljih, najbržih i najskupljih, bilo koncepata ili modela za cestu. Tako su ovog vikenda uz obalu Tihog oceana na sjeveru Kalifornije predstavljeni Bugatti Divo, Audi PB 18 E-Tron, Lamborghini Aventador SVJ, BMW Z4, Mercedes EQ Silver Arrow pa do SSC Tuatare ili C_Two našeg Mate Rimca. Pritom je na aukciji vlasnika promijenio najskuplji automobil svih vremena - Ferrari 250 GTO iz 1962. za 48,4 milijuna dolara.

Foto: Ferrari

Naravno, ništa u takvom društvu nije moglo proći bez Ferrarija koji je potpuno iznenadio predstavljanjem otvorene izvedbe ultimativnog trkaćeg stroja Ferrarija 488 Piste! Zapitali bismo se kome treba Ferrari bez krova s 3,9-litrenim V8 stojem od 721 KS i 770 Nm, koji do 100 km/h is stajanja stiže za 2,8 sekundi te vozi do 340 km/h kao i coupe izvedba, no zainteresiranih za ovakve otvorene bolide iz Modene nikada nije nedostajalo... S 1377 kg Spider je tek 91 kilogram teži od coupe izvedbe zahvaljujući drugačijoj izvedbi krova koji se skida. Cijena nije poznata no sigurno je riječ o maloserijskom modelu, ba poput dosadašnjih otvorenih egzota the Ferrarija 16M Scuderia Spider i 458 Speciale Aperte.

Ferrari

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. prosinac 2022 14:15