AKTUALNO

FOTO: FACELIFT ZA DS 4 i nova Crossback izvedba

U Frankfurtu će luksuzna marka Citroena pokazat osvježeni DS 4 kao i povišenu izvedbu

Nakon što je veliki model DS 5 ove godine doživio obnavljanje izgleda s novom karakterističnom maskom hladnjaka u novom stilu DS-a, koji je od ove godine samostalna premium marka Citroena, te brojnim ostalim poboljšanjima, za autosalon u Frankfurtu DS je pripremio i osvježeni broj manji model DS 4.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Makeover se odnosi na novi prednji kraj novog identiteta s novom maskom hladnjaka te LED Vision svjetlima. Ipak, najveća je novost nova trendovska izvedba pod nazivom Crossback koja je od standardnog DS 4 od tla viša za 30 mm te oplemenjena crno lakiranim alu naplacima, robusnijim plastičnim zaštitama branika i blatobrana te sivim krovnim nosačima. Na izbor kupcima bit će 9 novih boja, dok u unutrašnjosti oba modela caruje Nappa koža s dizajnerskim uzorkom.

Usto, novi DS 4 prvi je DS model koji nudi CarPlay povezivost s Appleovim iPhoneom kojom se upravlja putem 7-inčnog zaslona u boji osjetljivog na dodir, a koji objedinjuje funkcije od navigacije, klimatizacije, stražnje kamere kao pomoć za parkiranje do upravljanja multimedijskim sadržajima.

U motornoj će ponudi na izbor biti šest dizelskih i benzinskih motora snage od 120 do 210 KS. Najsnažniji 1,6-litreni turbo benzinac sa 210 KS i 285 Nm koje ostvaruje od 1750 do 4000 okretaja po prvi puta je našao mjesto u DS 4 modelu. Za DS 4 Crossback rezervirani su 1,6-litreni turbo benzinac sa 130 KS te 1,6-litreni HDi sa 120 KS . Novi modeli na tržištu se očekuju krajem godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 04:30