KAKAV AUTO!

FOTO: FERRARI PREDSTAVIO NOVI V8 MODEL ROMA! Retro inspiriran Gran Turismo coupe od 620 KS slavi 'Dolce vitu' snagom i elegantnim izgledom

 
 Ferrari

Ferrari je večeras u Rimu na privatnom eventu za kupce predstavio potpuno novi model Roma.

Novi retro inspiriran model s moderniziranim linijama čuvenih Ferrarija iz 50-ih i 60-ih prošlog stoljeća poput modela 250 GT Berlinetta Lusso i 250 GT 2+2 nosi ime glavnog grada Italije i slavi famozan rimski Dolce vita stil života, ničim opterećen i život pun užitaka iz tog vremena.

Ferrari

Atraktivan i dinamičan Gran Turismo coupe za dvoje putnika ispod prednjeg poklopca krije 3,8-litreni Twin-turbo stroj od 620 KS koje postiže pri 7500 okretaja i najveći okretni moment od 760 Nm na 3000 okretaja, koji je uparen s 8-stupanjskim DCT mjenjačem s dvije spojke iz modela SF90 Stradale hybrid, a snaga se prenosi na stražnje kotače.

Ferrari

Dakle 20 KS je snažniji od ulaznog Ferrarija Portofina i tek 50 KS slabiji od odlazećeg modela 488 GTB.

Performanse su vrlo upečatljive: do 100 km/h iz stajanja Roma stiže za 3,4 sekunde, do 200 km/h za 9,3 sekunde i vozi do 317 km/h, a obol tim brojkama sigurno daje i masa od tek 1471 kg.

Ferrari

Ferrari je objavio samo jednu fotografiju kabine i može se vidjeti kako su Talijani redefinirali, barem za Romu, stiliziranje interijera.

Ferrari

Dva sjedeća mjesta potpuno su odvojena kao svako u svojoj ljusci, a u oči upadaju digitalni instrumenti i središnje smješten vertikalni ekran multimedije osjetljiv na dodir.

Zanimljivo, ispred suvozača smješten je još jedan ekran.

Ferrari

Dosta toga novog je od Ferrarija stiglo s novom Romom i bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati budući novi modeli s propetim konjićem...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 00:38