PREDSTAVLJAMO

FOTO: FIAT 500 diskretno uljepšavanje i više opreme

Nakon osam godina maleni je Fiat doživio prvo zatezanje bora

Četvrtog dana mjeseca srpnja, točno na 58. rođendan izvornog modela 500, Fiat je predstavio redizajniranu izvedbu kultnog gradskog šminkera. Simbolično, aktualna retro-generacija lansirana je na isti datum 2007. godine što znači da je reinkarnirani Fiat 500 na tržištu u neizmjenjenom obliku već dugih osam godina.

Osjetno duže od nepisanog pravila, odnosno prosjeka. No, budući da talijanski mališan nikada nije niti spadao u rubriku prosječnih automobila, period od osam godina nije iznenađenje, prvenstveno zbog konstantne popularnosti u pravilu kod ljepšeg spola.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

U svakom slučaju, novi Fiat 500 diskretno je uljepšan, kabina je modernizirana UConnect multimedijskim sustavom i 5-inčnim ekranom osjetljivim na dodir (opcija 7 inča), a svi motori sada su usklađeni s Euro 6 normom. S dizajnerske strane gledano, torinski Centre Stilo odradio je tek minimalne kozmetičke korekcije. Uz novu prednju masku, LED dnevna svjetla te ukrasne kromirane detalje, osvježeni 500 dobio je nova svjetla za maglu te elegantnija stražnja svjetla. Fotografije interijera otkrivaju moderniju instrument ploču i upravljač, a zahvaljujući već spomenutom multimedijskom sustavu, u kabinu su potpuno integrirani pametni telefoni.

Fiat tvrdi da je poboljšana zvučna izolacija s kojom je smanjena buka u vožnji, posebno pri većim brzinama. Ponuda Euro 6 benzinaca ukljuČuje 0.9-litreni dvocilindrični turbo sa 85 ili 105 KS te 1.2-litreni Četverocilindraš sa 69 KS. Prosječna potrošnja slabijeg TwinAira (85) iznosi 3.8 L/100km. Opcija turbodizelaša je 1.3 MultiJet II sa 95 KS dok su kupcima na raspolaganju ručni mjenjači s 5, odnosno 6 brzina te Dualogic automatik. Redizajnirani Fiat 500 na tržište stiže na jesen u standardnoj i kabrio varijanti, a ponudu će naknadno upotpuniti paprena Abarth verzija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 13:45