NOVITET

FOTO: HYUNDAI i20 COUPE Privlačan i pristupačan korejski coupe

Trovratna izvedba novog Hyundaija i20 plijeni dopadljivim mladenačkim izgledom

Druga generacija Hyundaija i20, otkrivena u listopadu na salonu u Parizu, već se okitila pohvalama na račun svog izgleda, a što tek reći na trovratnu izvedbu, koju Hyundai pomalo smjelo naziva Coupe? Ali, koga briga za iskrenost naziva, kad Hyundai dobro izgleda. Kada u proljeće 2015. stigne u prodaju, bit će to jedan od najprivlačnijih coupea niže klase i pristupačne cijene, posebno u boljoj opremi s aluminijskim naplacima i većim krovnim spojlerom.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Razlike u izgledu u odnosu na peterovratnu izvedbu nisu samo u dopadljivom stražnjem dijelu gdje crna linija vizualno odvaja krov od donjeg dijela auta, već je i visina krova smanjena za 2,5 centimetara, na visinu primjereniju autu koji stremi coupeu, pa makar to bilo samo nazivom (1,45 m). Ispred vozača pruža se skladan prizor, gotovo isti kao u peterovratnom modelu.

Duljina je pritom zadržana na 4,04 metra, a osovinski razmak na 2,57 metra, no dizajnerske promjene stražnjeg dijela donijele su rast obujma prtljažnika za 10 litara (336 l). Što se motora tiče, najbolje će mu pristajati novi 1,0-litreni turbo benzinac (120 KS), ali na njega će trebati pričekati do kraja 2015. U početku će se, ovisno o tržištu, nuditi atmosferski benzinci 1.2 (75 i 85 KS) te 1.4 (100 KS), dok će dizelsku grupu činiti 1.1-litreni (75 KS) i 1.4-litreni (90 KS). U doplati će se nuditi i sada već neizbježni multimedijalni uređaj. Cijene još nisu određene, no za očekivati je da će biti vrlo pristupačne za jedan ovakav coupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:11