VAŠE VELIČANSTVO

FOTO: KOŽA, JANJEĆA VUNA I POD OD TIKOVINE Pogledajte Adventum Coupe, dva milijuna kuna vrijednu ručno rađenu preradu Range Rovera za okrunjene glave

 

Land Rover je prošle godine ugasio proizvodnju Rangea Rovera SV, već tradicionalne izvedbe luksuznog SUV-a s troje vrata.

Iako SV nikad nije imao pretjerano veliku prodaju, bio je to jedan od najpoznatijih simbola njihovih terenaca pa mnogi obožavatelji brenda žale za njime.

No britanski dizajner Niels van Roij odlučio je SV-u podariti novu priliku, a svoje djelo nazvao je Adventum Coupe.

Luksuzni SUV bazira se naravno na Range Roveru pa tako ima jednak prednji i stražnji dio automobila, ali sve između je ručni rad.

Noseći B-stupovi premješteni su prema stražnjemu kraju kako bi se stvorio prostor za veća vrata, dodani su aluminijski paneli, a sve je dodatno usklađeno kako karoserija ne bi imala slabih točaka.

Ispod poklopca motora skriva se 5,0-litreni motor V8 s kompresorom koji razvija čak 525 KS.

Dizajner naglašava da će svaki kupac imati mogućnost personalizacije.

Tako će moći birati od raznih boja eksterijera te mogućnosti dvobojne karoserije pa do različitih elemenata u unutrašnjosti poput kože, drva i aluminija.

Prvi primjerak Adventum Coupea izvana je prekrasne Arctic bijele boje. Iznutra je korištena kombinacija crne i crvene kože s piano crnim plastikama te unikatnim drvenim podovima.

„Ugrađujemo najfinije materijale poput tikovine i janjeće vune. Želimo pružiti toliko osoban pristup da se čak i omiljena vrpca s vlasnikova odijela može ugraditi u unutrašnjost“, dodaje van Roij.

Ovakav Range Rover SV bit će proizveden u samo sto primjeraka, a s obzirom na to da je skoro svaki dio ručni rad, proizvodnja svakog primjerka može potrajati i više od pola godine.

Naravno, to nosi i svoju cijenu, a ona je nešto više od dva milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2022 18:59