PREMIJERA

FOTO: MAJSTOR ZA SVE, ovo je novi Volkswagen T6

Volkswagen je u Amsterdamu novinarima službeno predstavio novi T6

Nakon 65 godina, pet generacija i 12 milijuna prodanih primjeraka diljem svijeta, Volkswagen je službeno predstavio novu, šestu generaciju T6.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Izgledom kojim se oslanja na kutijastog prethodnika, novi T6 inspiraciju crpi s prošlogodišnjeg koncepta Tristar pa odsad dolazi sa svježim detaljima, poput LED prednjih dnevnih svjetala u farovima i u stražnjim rasvjetnim jedinicama, što djeluje puno modernije. Modernizirana je i unutrašnjost, sada s brojnim novim detaljima poput 6,6-inčnog ekrana smještenog na središnjoj konzoli.

Od opreme tu su električno pokretana stražnja klizna vrata, upozorenje za vozilo u mrtvom kutu, grijani vjetrobran, aktivni tempomat (ACC), prilagodljiv ovjes (DCC) sa tri programa na izbor (comfort, normal i sport). I novi će se T6 nuditi u brojnim varijantama kao i do sada, u izvedbama za posao kao Kombi i Transporter i za prijevoz putnika (Multivan). Ispod poklopca motora smješten je 2,0-litreni TDI motor dostupan u četiri snage - sa 84 KS, 102 KS, 150 KS i 204 KS.

Također, T6 se može dobiti i s benzincem i to 2,0-litrenim turbo motorom sa 150 i 204 KS. U čast lansiranja novog modela, VW će odmah ponuditi specijalnu izvedbu ‘generation Six’ baziranu na putničkom Multivanu Comfortline sa serijskim LED svjetlima, kromiranim detaljima, dvobojnom karoserijom, sjedalima u dvobojnoj alkantari, i 18 colnim aluminijskim naplacima uz brojne serijske dodatke za sigurnost i udobnost. Novi će T6 u Hrvatskoj startati ovog ljeta, kada će biti poznate i cijene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 13:54