TUNING

FOTO: Manhartova prerada BMW-a X6 M Competitiona je remek-djelo od karbonskih vlakana!

Jedinstveni body paket koristi kovana karbonska vlakna koja su zanimljiva alternativa tradicionalnim tkanim karbonskim vlaknima
Manhart MHX6 700 WB
 Manhart

Čini se kako je Manhartu dojadio novi BMW X6 M Competition, pa ga je odlučio pretvoriti iz SUV-coupea u vrhunskog super terenca. Ovo je Manhart MHX6 700 WB, remek-djelo od karbonskih vlakana.

image
Manhart MHX6 700 WB
Manhart

Možda najvažnije, Manhart je podignuo tvorničku snagu 4,4-litrenog twin-turbo V8 na 740 KS. Kupci izvan Njemačke mogu odabrati i potpuno novi ispušni sustav bez katalizatora i filtra krutih čestica, koji stvara divnu melodiju i povećava performanse. I ovjes je dobio ‘ljubavi‘ – Manhart nudi opruge koje spuštaju visinu vožnje za 30 milimetara, u kombinaciji sa širim kotačima kako bi se povećalo prianjanje.

image
Manhart MHX6 700 WB
Manhart

Ipak, najočitija promjena koja dolazi s Manhartovim MHX6 700 WB-om je karoserija, koja je proširena 24-dijelnim kompletom od karbonskih vlakana. Naime, jedinstveni body paket koristi kovana karbonska vlakna koja su zanimljiva alternativa tradicionalnim tkanim karbonskim vlaknima. Sprijeda je ugrađena rešetka od kovanih karbonskih vlakana, a paket uključuje i stražnje krilo, difuzor, kape retrovizora i pragove od istog materijala.

image
Manhart MHX6 700 WB
Manhart

Naime, kovana karbonska vlakna sastoje se od sitnih komada karbonske tkanine koji su međusobno povezani smolom. Materijal se može oblikovati u gotovo bilo koji zamislivi oblik što mu daje veliku prednost nad tradicionalnim karbonom. Prvi koji su počeli koristiti kovana karbonska vlakna su Lamborghini i Callaway pri izradi Sesto Elementa, a cilj je bio pokazati na svestranost materijala.

image
Manhart MHX6 700 WB
Manhart

Što se tiče unutrašnjosti, Manhart je ugradio 8-dijelni paket od kovanog karbona: njime su obuhvaćeni upravljač, pa čak i sjedala koja imaju umetke od materijala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:23