31% MANJE POTROŠNJE

FOTO Mercedes C-klasa: Promjene dizajna za pomak u višu klasu

Predstavnik više-srednje klase prvi je redizajnom vizualno približen većoj i prestižnijoj E-klasi

Možda se čini kao običan redizajn, no prošlog tjedna prikazana obnovljena C-klasa ima više od 2000 poboljšanja. Mercedes je predstavnika premium segmenta više-srednje klase temeljito doradio kako bi bio spreman na nadmetanje s novom generacijom BMW-a Serije 3 koji stiže tijekom 2011. godine.

Kvalitetniji interijer

Odmah se ističu nova prednja svjetla s integriranim LED dnevnim lampicama, potom u pogled upadaju drukčiji odbojnik inspiriran onime aktualne E-klase, veći usisnici zraka te istaknutija maska, a vrijedi spomenuti da je poklopac motora sada lakši jer je izrađen od aluminija. Stražnja svjetla imaju tek nove LED lampice.

Korisnijih promjena ima puno više u interijeru. Upotrebljeni su na dodir mekši materijali i kvalitetniji gumbi, na vrhu središnje konzole sada je visokorezolucijski zaslon iz E-klase putem kojeg je, među ostalim, moguće surfati internetom. Izravno ubrizgavanje goriva sada je poveznica svih benzinskih motora, a dostupni su u rasponu od 156 do 306 KS. Dizelaši su raspoloživi od 120 do 231 KS.

Novost je start-stop

Mercedes tvrdi da motori koji se nude za C-klasu sada troše do 31 posto manje goriva, što je djelomično zahvaljujući i start-stop sustavu serijskom kod svih izvedbi sa sedambrzinskim automatskim mjenjačem. Osim nekih detalja dizajna i visokorezolucijskog zaslona, od E-klase je preuzet i Attention Assist, sustav aktivne sigurnosti koji se brine da ne zaspite za upravljačem. Obnovljena C-klasa na hrvatsko tržište stiže tijekom proljeća 2011., a cijene zasad još nisu poznate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 04:44