NOVITET

FOTO: MERCEDES SLK nakon redizajna postao SLC

Prvi luksuzni roadster s tvrdim sklopivim krovom SLK sada je dobio novo ime
 FOTO: Mercedes

Manji brat Mercedesa SL-a od siječnja 2016. više se ne naziva SLK već postaje SLC. Tako nakon dvadeset godina od dolaska prve generacije malog Mercedesovog luksuzno sportskog roadstera iz upotrebe izlazi naziv koji se u protekla dva desetljeća snažno udomaćio u pričama ljubitelja ove vrste kabrioleta.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Nova oznaka modela bit će stavljena na temeljito redizajniran postojeći model iz 2011., koji će biti otkriven 11. siječnja 2016., na salonu u Detroitu. Izgled novog dvosjeda, čije su promotivne fotografije snimljene ove jeseni u lijepom cestovnom pejsažu našeg otoka Paga, sada je snažno približen novom dizajnu svih novih Mercedesovih modela. Mekanije linije i atraktivnija diodna svjetla udahnule su prepoznatljivoj fizionomiji karoserije novu dozu svježine i privlačnosti, prenesene i u unutrašnjost.

Tako su središnja konzola i greben nadahnuti onim iz velikog roadstera SL, a novu dozu uživanja pružit će i suvremena multimedija i sva sila ostale nove opreme. Svjež inženjerski vjetar zapuhao je i u području motora. Novi osnovni model (SLC 180) tako postaje 1,6-litreni turbo (156 KS i 250 Nm), dok na vrh ponude (SLC 43 AMG) sjeda 3,5-litreni V6 turbo sa 367 KS i 520 Nm. Dvosjedu, čiji se krov može rasklopiti i u vožnji do 40 km/h, omogućuje strelovito ubrzanje do stotke za samo 4,3 sekunde te najveću brzinu od 250 km/h.

Prodaja počinje u proljeće 2016. Tako je novi SLC tek još jedan u nizu redizajniranih i novih modela predstavljenih u sklopu obnavljanja kompletne game s novom nomenklaturom. Zanimljivo, naziv SLC nije novost kod Mercedesa, naime, tako se 80-ih nazivala coupe izvedba s fiksnim tvrdim krovom modela SL, a C je označavalo coupe u nazivu…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:11