AKTUALNO

FOTO: Na domaće tržište stigao novi Volkswagen T-Cross početnom cijenom već od 128.868 kuna!

 
 VW

Nakon svjetske premijere u Amsterdamu, Šangaju i Sao Paulu novi T-Cross službeno je stigao i u Hrvatsku. Novi član SUV obitelji marke Volkswagen predstavljen je ovaj tjedan u Tvornici Kulture u Zagrebu pred velikim brojem predstavnika medija, partnera i prijatelja marke Volkswagen. Novi je T-Cross je, kako navode u Volkswagenu, praktičan, intuitivan, siguran i cool model s koji upotpunjuje program SUV vozila marke. S dužinom od 4,11 metara i visinom od 1,58 metara T-Cross je urbani crossover koji u svojoj klasi postavlja mjerila na različite načine. Čak će i osnovna verzija ispuniti gotovo svaku želju u pogledu upotrebljivosti, sigurnosti i povezivosti. K tomu je dostupno mnoštvo mogućnosti kombiniranja i oblikovanja koje omogućuju dodatnu individualizaciju. Novi T-Cross i službeno je krenuo u prodaju s cijenom već od 128.868 kn kod svih ovlaštenih Volkswagen partnera.

VW

Što se tiče motorizacije, ponudu otvara 1.0 TSI motor sa 95 KS, a slijedi ga verzija sa 115 KS. Uskoro će se benzinskim predstavnicima pridružiti i turbodizelski 1.6 TDI motor koji razvija snagu od 95 KS. U ponudi su dva paketa opreme - Life i Style, dok će kupci moći odabrati i R Line za dodatnu atraktivnost.

VW

Novi T-Cross raspolaže brojnim sustavima potpore koji su do sada bili rezervirani za više klase vozila. U sklopu serijske opreme dolaze sustav nadzora okoline Front Assist uključujući sustav prepoznavanja pješaka i City funkciju kočenja u nuždi, potpora zadržavanja vozila na voznom traku Lane Assist, potpora za kretanje uzbrdo, potpora pri promjeni voznog traka Blind Spot Detection te potpora izlaska iz parkirnog mjesta koja dolazi u kombinaciji s prethodnim sustavom. K tomu su opcijski dostupni sustav prepoznavanja umora, automatska regulacija razmaka ACC i potpora upravljanja pri parkiranju Park Assist. T-Cross u Hrvatskoj starta sa 128.868 kuna za 1.0 TSI 70 kW/95 KS s paketom opreme Life, dok snažniji model sa 85 kW/115 KS i paketom opreme Style košta 146.511 kuna. Naše dojmove iz vožnje možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:33