HRVATSKI AUTOMOBIL

FOTO Najbolji automobili na HR tržištu: Zlatni kotač za Volkswagen UP!

U nižoj klasi najbolji je Kia Rio, u kompaktnoj Ford Focus, u srednjoj Peugeot 508 i u premium klasi BMW Serije 1

Na svečanosti u Institutu za vozila Centra za vozila Hrvatske u Velikoj Gorici 1. prosinca proglašeni su najbolji automobili na našem tržištu, po kategorijama te ukupni pobjednik.

Bio je to 11. izbor auta godine u organizaciji Hrvatske automobilske udruge, a program je vodio Oliver Mlakar. Zlatnu plaketu kao najbolji mali automobil osvojio je Volkswagen Up!, u nižoj klasi najbolji je Kia Rio, u kompaktnoj Ford Focus, u srednjoj Peugeot 508 i u premium klasi BMW Serije 1.

Najbolji karavan je Hyundai i40 SW, monovolumen Opel Zafira i poslovni automobil Audi A6. Za sigurnost nagrađen je Ford Focus, za dizajn Citroën DS5, a za najpovoljniju kupnju Chevrolet Orlando.

Automobilskim novinarom godine proglašen je Marko Tomac iz Auto Motor i Sporta, a za odnose s javnošću Jasmina Pecotić iz Citroëna Hrvatska. Sveukupni pobjednik Volkswagen Up! osvojio je titulu “Hrvatski automobil 2012. godine” i glavnu nagradu Zlatni kotač.

Priznanje je Vedranu Prasnikaru, direktoru PZ Auta, uručio dr. Željko Marušić, predsjednik stručnog žirija, s Davorinom Pavlovićem, predsjednikom uprave CVH, domaćinom svečanosti, i Slavenom Dobrićem, članom uprave Allianza, sponzorom izbora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 03:39