AKTUALNO

FOTO: NOVA HONDA ACCORD samo s benzincima i hibridnom verzijom stvorena je za Amerikance

U Sjedinjenim Državama se velik broj prodanih automobila odnosi na sedane, a upravo je Accord kralj te klase
 Honda

Premda su SUV-ovi trenutno najpopularnija vozila, na nekim velikim tržištima poput Amerike i Rusije velik broj prodaje i dalje se odnosi na sedane koji u Europi zauzimaju sve manji postotak u ukupnoj prodaji. Auti poput Nissan Altime, Toyote Camry, Kije Optima i Chevrolet Malibua tako su na spomenutim tržištima i dalje izuzetno traženi, a apsolutni kralj klase u SAD-u je Honda Accord. Upravo zbog toga se i od nove, desete generacije očekuje puno. Masivna prednja maska, LED svjetla i puno kroma očito su formula za uspjeh na američkom tržištu, ali sumnjamo da bi na europskom tržištu ovakav dizajn "prošao" tako uspješno kod kupaca. Ipak, Amerikanci ga obožavaju, pa ne sumnjamo kako će preko bare ovaj model opet postići odlične rezultate poput prethodnika od kojeg je veći (međuosovinski razmak povećan za 5,48 cm) i lakši (50-80 kg ovisno o razini opreme).

Foto: Honda

Prema riječima Yosuke Shimizua, čovjeka zaduženog za dizajn unutrašnjosti, kao inspiracija za uređenje unutrašnjosti poslužila mu je koncertna dvorana. Uz kvalitetne materijale ističe se 8-inčni središnji zaslon. Putnici na stražnjoj klupi zbog većeg će međuosovinskog razmaka imati još više mjesta nego na prethodnoj generaciji . Tu je i mnoštvo tehnoloških rješenja i inovacija, pa je tako novi Accord prvi automobil s prednjim pogonom koji dolazi s 10-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Osnovni model bit će opremljen 1,5-litrenim četverocilindrašem snage 195 KS. Za one zahtjevnije tu je 2,0-litreni turbobenzinac snage 255 KS koji dolazi sa spomenutim 10-stupanjskim automatskim mjenjačem. U ponudi će se naći i hibridna verzija o kojoj će više informacija biti dostupno uskoro. U prodaju kreće na jesen, a cijene bi trebale biti objavljene uskoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 03:51