AKTUALNO

FOTO: NOVA KIA SORENTO stigla u domaće salone

Zasad samo s najboljim paketom opreme, 4x4 pogonom i dizelom od 200 KS

Treća generacija popularne Kije Sorento stigla je na hrvatsko tržište.Premda će kupcima na raspolaganju biti nekoliko paketa opreme, dva dizelska motora te prednji ili uključivi 4X4 pogon, zastupnik je zasad mogao osigurati tek najopremljeniju izvedbu sa 2,2-litrenim CRDi dizelašem od 200 KS, 6-stupanjskim automatskim mjenjačem, pogonom 4x4 i opremom EX Platinum.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Cijena takvog Sorenta do registracije iznosi 442.0000 kuna. Od ostalih motora u ovom korejskom novitetu koji je sada dulji i niži te djeluje izgledom usklađenije s europskim standardima, u ponudi će se kasnije naći i 2,0-litreni dizelaš sa 185 KS te benzinski 2,4-litreni GDI sa 188 KS.

Pri razvoju novog Sorenta, glavni fokus inženjera bio je na postizanju udobnosti vožnje, stabilnosti pri većim brzinama i upravljivosti, koji su omogućili unaprjeđenje u unutrašnjoj kvaliteti i smanjenje buke i vibracija. Unutrašnjost sa sedam sjedala jest, dakako, još udobnija i prostranija od sadašnje, a i dizajnerski modernija.

Uz veći međuosovinski razmak (+80mm) straga je na raspolaganju puno više mjesta za noge, a prtljažni prostor sada raspolaže sa 605 litara. Na središnjoj konzoli dominira veliki ekran multimedijskog sustava osjetljiv na dodir na kojem se upravlja brojnim funkcijama, dok su materijali i kvaliteta izrade, očekivano, na visokoj razini.

Ovjes je također doživio dorade što je rezultiralo znatno boljim iskustvom vožnje, uz smanjen osjećaj neravnina na cesti. Novi Sorento debitirao je u mnogim naprednim područjima on-board tehnologije koje poboljšavaju udobnost i iskustvo vožnje. Ovisno o tržištu, nove dostupne značajke uključuju: 360 stupanjski pogled oko vozila (Around-View Monitor) koji s četiri kamere pomaže vozaču prilikom parkiranja prikazujući na nadzornoj ploči vozilo iz ptičje perspektive te Pametni prtljažnik (Smart Power Tailgate). Sustav Pametnog prtljažnika automatski otvara prtljažnik kada prepozna ključ u neposrednoj blizini prtljažnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:08