VELIKI POVRATAK

FOTO: NOVA LADA VESTA na bazi Dacije stoji tek 6200 eura

Povratak Lade na krilima Renaulta započelo je predstavljanjem nove limuzine Vesta

Jeftinim limuzinskim modelima za tržišta slabije platežne moći izraslih iz gradskih modela poput Dacije Logan, Citroena C-Elysee, Peugeota 301 i Škode Rapid sada se pridružuje i potpuno nova Lada.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Početkom studenog u Rusiji počinje prodaja nove Ladine limuzine pod nazivom Vesta. Novitet AvtoVAZ-a razvijen je u suradnji s dugogodišnjim strateškim partnerom Renaultom od kojega Vesta preuzima platformu, motore i mjenjače, a glavni adut biti će najavljena cijena od 6.200 eura.

Povoljna ruska limuzina na tamošnje tržište stiže u turbulentnom razdoblju izazvanom ukrajinskom krizom i nametnutim sankcijama, no čelnici Lade usprkos tome ne kriju ambiciju plasiranja Veste i na europsko tržište. Po uzoru na Škodu, pa čak i Daciju, Lada s novim modelima traži povratak na globalnu scenu autoindustrije, a prema prvim fotografijama, aduta im ne nedostaje.

Po svemu sudeći nova Vesta vozi na prilagođenoj platformi prošle generacije Clija, točnije, aktualne Dacije Logan, a Renaultove komponente i motori biti će od presudne važnosti. Dobro: neugledan prijašnji dizajn zamijenila su suvremenija rješenja, a kvaliteta materijala u kabini djeluje vrlo solidno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:50