6 DANA DO PREMIJERE

FOTO: NOVA ŠKODA OCTAVIA RS POTPUNO RAZOTKRIVENA! Službena premijera 245 KS snažnog hibrida zakazana je za 3. ožujka na salonu u Ženevi

 
 skodaoctavia.cz Facebook

Škoda je krajem godine javnosti predstavila novu, četvrtu generaciju Octavije, a sada polako dolazi red na paprenu verziju – onu s oznakom RS.

Premijera je zakazana za 3. ožujka idućeg tjedna na salonu automobila u Ženevi, no na Facebook stranci skodaoctavia.cz osvanule su fotografije gotovo ne zamaskiranog primjerka!

To je to!

Do sad su Internetom kružile slike koje su „procurile” s konfiguratora, a u Škodi su odlučili dodatno približiti javnosti kako će izgledati nova generacija sportske limuzine, ali i karavana pa su pustili par službenih skica "u eter".

Što se može vidjeti na ovim fotografijama: na prednjem dijelu nalazi se agresivniji odbojnik i sjajno crna maska koja povezuje nova Matrix LED svjetla.

Tu su i novi naplaci sličnog dizajna kao kod prethodne RS verzije, dok stražnji kraj krase dva nastavka ispušnog sustava kao i diskretni integrirani spojler.

U kabini možemo očekivati sportska RS sjedala i sportski volan s polugicama za mijenjanje brzina kod verzija s DSG mjenjačem.

skodaoctavia.cz Facebook

Možda najzanimljiviji dio je informacija o tome što se nalazi ispod poklopca. Škoda će naime, po prvi puta predstaviti Octaviju RS u hibridnom izdanju.

Za pogon će se tako brinuti kombinacija 1,4-litrenog TSI motora i elektro motora ukupne snage 245 KS, baš kao i na Volkswagenu Golfu 8 GTE. Samo na električni pogon bit će moguće voziti oko 55 km, no sigurni smo kako će većina ipak voziti u Sport načinu koji koristi puni potencijal oba motora...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:48