NOVITET

FOTO: NOVI MERCEDES C-klase coupe

Posljednji u nizu novih modela iz Stuttgarta je najatraktivniji članu obitelji C-klase s oznakom coupe

Nastavlja se konstantno predstavljanje noviteta sa značkom Mercedesa, a sada je predstavljen posljednji u nizu novih modela iz Stuttgarta -najatraktivniji članu obitelji C-klase. Spektakularna coupe verzija dizajnirana je po uzoru na broj veću kupe verziju S-klase, zbog čega je već dobila nadimak ‘Baby S-klasa coupe’.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

U odnosu na prethodnika, novi kupe duži je i širi 95, odnosno 40 mm, međuosovinski razmak je produljen za 80 mm, a kako bi se naglasile sportske ambicije, ovjes je spušten za 15 mm u odnosu na limuzinu. Kabina nudi dovoljno mjesta za četiri putnika, a uz identične elemente kopirane iz limuzine, kabinu kupea karakteriziraju zakrivljeni sportski upravljač i integralna sportska sjedala. Među sigurnosnim pomagalima nalaze se svi aktualni sustavi iz Mercedesove ponude, poput pametnog tempomata do brzine od 200 km/h, aktivnog kočenja, adaptivnog ovjesa, automatskog parkiranja…

Na početku prodaje krajem ove godine kupe inačica bit će dostupna sa četiri benzinska i dva dizelska motora. Ponuda benzinaca starta od 1,6-litrenog četverocilindraša (C180) koji razvija 156 KS, slijedi 2.0-litreni (C200) sa 184 KS, (C250) sa 211 KS te (C300) sa 245 KS. Oba dizelaša dobila su poboljšane četverocilindraše koji razvijaju 170, odnosno 204 KS. Vrh ponude činit će AMG varijante C63 i C63 S. Prema neslužbenim informacijama, potonju verziju pokretat će 4.0-litreni TwinTurbo V8 motor sa 510 KS i 700 Nm okretnog momenta, s kojim će ubrzanje do stotke trajati samo četiri sekunde. Službena premijera novog coupea zakazana je za salon automobila u Frankfurtu idućeg mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:05