AKTUALNO

FOTO: Novi Mercedes GLE na tržište stiže krajem godine, evo kako bi mogao izgledati!

 
 Carscoops

Mercedes-Benz će uskoro predstaviti novu generaciju SUV-a GLE. Zasad su dostupne prve slike s testiranja na kojima možemo vidjeti oblik automobila i prve detalje. Vjerujemo kako zbog manjka maskirne folije službeno predstavljanje možemo očekivati uskoro. Novi GLE postavljen je na MRA platformu koju koristi i E-klasa. Unatoč većim dimenzijama, automobil će zbog spomenute platforme biti lakši. Uz to, krasit će ga agresivniji izgled, a neki će možda primijetiti sličnosti s manjim GLC-om. Nova LED svjetla imaju sada već poznati oblik koji će poprimiti svi novi Mercedes modeli (a zasad ga imaju CLS i nova A-klasa).

Na stražnjem dijelu ističu se LED horizontalna svjetla i po dva nastavka auspuha (koji će nažalost vjerojatno biti lažni na svim verzijama osim AMG-a). Kao i dosad, kupci će moći odabrati AMG paket vanjštine, a kako bi mogao izgledati možete pogledati na ovom renderu napravljenom prema špijunskim slikama:

Carscoops

Objavljena je i slika unutrašnjosti koja otkriva dva zaslona (12,3-inčni digitalni kokpit i središnji zaslon infotainment sustava) koja smo vidjeli na A-klasi, CLS-u i S-klasi. Novi GLE po prvi će put biti predstavljen s novim inovativnim MBUX sustavom koji je debitirao u A-klasi. U ponudi će tako biti napredno glasovno upravljanje, a vozaču će se nuditi i niz sustava koji će mu olakšavati vožnju.

Carscoops

Nudit će se i opcija parkiranja automobila putem mobitela preko aplikacije Remote Parking Pilot. Što se motora tiče, za pretpostaviti je kako će u ponudi biti niz benzinskih i dizelskih motora, ali i nova plug-in hibrid verzija. Za one najzahtjevnije u ponudi bi se trebale naći verzije s 370 KS (motor iz CLA-a 450) i vrhunac ponude - 4.0 V8 motor od 612 KS koji će pogoniti AMG verziju.

Za kraj, treba spomenuti i ostale konkurente s kojima će se GLE boriti za kupce. BMW je zbog sve žešće konkurencije u ovom segmentu odlučio preskočiti redizajn svog modela X5 te će uskoro predstaviti novu generaciju (više o tome možete pročitati ovdje). Od ostalih konkurenata ističu se Audi Q7, Jaguar F-Pace, novi VW Touareg, Volvo XC90, Lexus RX, Porsche Cayenne...Za pretpostaviti je kako će Mercedes javnosti prikazati novu generaciju modela GLE u drugoj polovici godine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:55