AKTUALNO

FOTO: Opel Combo stigao na tržište! Cijene kreću od 143.115 kuna za benzinca od 120 KS, a pravnim osobama bit će zanimljiva N1 verzija!

 
 Fran Kurelac

Ovaj tjedan prisustvovali smo domaćoj prezentaciji novog Opel Comba na Plitvicama, a time je označen početak prodaje pete generacije ovog modela. Tehnološki blizanac Citroen Berlinga i Peugeot Riftera (novi naziv za model Partner), Opel Combo treći je zajednički automobil razvijen u Grupi PSA, dolazi opremljen jednim ili dvama kliznim vratima te se može naručiti u kratkoj (4,40 m) ili dugoj (4,75 m) verziji te kao peterosjed ili sedmerosjed.

Fran Kurelac

Iako obje verzije dolaze s opcijom sedam sjedala, u Opelu vjeruju kako će se za to ipak odlučiti kupci duže verzije. Treba napomenuti kako je novi Combo, za razliku od prethodnika, razvijen kao putnički automobil, a ističe se nizom sigurnosnih sustava (njih čak 19). Jedan od glavnih aduta svakako mu je praktičnost, pa tako nudi 597 litara prtljažnog prostora u kratkoj verziji, odnosno 850 litara u dugoj verziji.

Fran Kurelac

Osnovni i za sada jedini benzinac je 1.2-litreni turbak sa 110 KS dok će mu se iduće godine pridružiti i snažnija verzija istog obujma sa 130 KS. Turbodizelska 1.5-litrena izvedba dostupna je u tri varijante: sa 75, 100, 130 KS. Kupcima se nude tri razine opreme: Selection, Enjoy i Innovation.

Opel

Što se tiče cijena za Combo Life (putničku verziju), one kreću od 143.115 kuna za verziju sa 1,2-litrenim benzincem od 110 KS i Selection paketom opreme. Dizelaš od 100 KS sa srednjim paketom opreme Enjoy trebao bi biti najčešći odabir privatnih kupaca, a njegova cijena iznosi 161.985 kuna.

Fran Kurelac /

Uz Combo Life, krenula je i prodaja Combo Van i Crew Van izvedbe. Riječ je o teretnim verzijama (N1) koje imaju povoljan porezni tretman za tvrtke - ne podliježu plaćanju PDV-a. Tako Combo Crew Van, koji dolazi isključivo u dugoj verziji, uz 5 sjedala ima i pomičnu pregradnu stijenu, a cijena za dizelsku verziju od 100 KS za pravne osobe iznosi 108.740 kuna + PDV. U Opelu očekuju kako će upravo ova verzija biti najzanimljivija pravnih osobama zbog spoja praktičnosti i povoljne cijene...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 20:16