AKTUALNO

FOTO: Osvježena Škoda Superb stiže ovaj mjesec, evo i prvih detalja!

 
 Škoda

Prošlo je više četiri godine od predstavljanja treće generacije Škode Superb, a u Škodi su sada najavili osvježenje za češku limuzinu. Pritom su premijeru odlučili napraviti na IIHF svjetskom prvenstvu u hokeju koje se ovaj mjesec održava u Bratislavi. Time je još jednom potvrđeno kako proizvođači sve više koriste posebna događanja koja vežu uz svoj brend, dok klasične premijere na salonima automobila polako idu u povijest. Istu stvar pritom će napraviti BMW sa Serijom 8 Gran Coupe koja će debitirati krajem lipnja u Münchenu, ali i Volkswagen s Golfom kojeg ćemo vidjeti tek nakon Frankfurta.

No vratimo se mi na Škodu – češki proizvođač objavio je prvi teaser koji prikazuje kako bi automobil mogao izgledati. Prednji odbojnik je redizajniran, a svjetla i prednja maska ostala su „vjerna” dizajnu još uvijek aktualne generacije. Naravno, moguće je da će svjetlosni potpis biti nešto drugačiji kako to obično biva kod osvježenih modela.

Carscoops

Na stražnjem dijelu automobil će imati kromirani natpis Superb umjesto znaka (sličnu stvar vidjeli smo na Scali), a novost su i povezana stražnja svjetla. Ostaje pitanje hoće li to biti riješeno kao kod primjerice Tarraca kod kojeg su svjetla povezana ali središnji dio zapravo ne svijetli, ili će svjetlo kao kod primjerice Audija A7 svijetliti od ruba do ruba (vjerojatniji je prvi scenarij).

Carscoops

Najviše novosti trebalo bi biti u unutrašnjosti gdje će se ugrađivati novi infotainment sustav s novim zaslonima, s mogućnosti povezivanja s Apple i Android uređajima. Još jedna novost je da će Superb po prvi puta doći i s plug-in hibridnim pogonom, vrlo vjerojatno istim kao u Passatu GTE. U svakom slučaju, čekamo službenu premijeru...

Škoda

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:46