PORSCHE 911 992

FOTO: OTKRIVAMO SVE O NOVOM PORSCHEU 911, zvijezdi skorašnjeg salona automobila u Parizu!

 
 Carscoops

Približavamo se datumu službenog predstavljanja nove generacije Porschea 911 koja će u punom sjaju pod svjetlima reflektora zablistati na salonu automobila u Parizu početkom listopada. Naravno, to znači da su završna testiranja u tijeku, a "špijunske" fotografije svakim danom otkrivaju sve više detalja. Tako je ovih dana novi Porsche 911, kodnog imena 992 uhvaćen bez kamuflažne folije.

Foto: Carscoops

Kao što se moglo očekivati, Porsche je ostao vjeran tradiciji pa velikih promjena po pitanju dizajna, kako to obično biva s 911 modelima, i nema toliko. Što je i logično - zašto mijenjati nešto što je u startu odlično, zar ne? U oko će vam vjerojatno odmah zapasti prednji poklopac prtljažnika koji više nema oble rubove. Uz njega se ističu i novi prednji odbojnik s većim usisnicima zraka kao i LED svjetla dobro poznatog okruglog oblika. Stražnji kraj ipak donosi nešto više promjena. Svjetla straga ,osim što su uža, sada su i spojena što smo već vidjeli kod nove Panamere i Cayennea te osvježenog Macana, pa je za očekivati kako će to postati zaštitni znak novih modela iz Zuffenhausena.

Instagram

Oni oštrijeg oka primijetit će da je registarska oznaka smještena nešto niže u odnosu na još uvijek aktualni 991.2 model, a zagriženi fanovi marke odmah će se krenuti pitati "Gdje će se nalaziti registracija na modelima poput GTS-a i GT3-a koji imaju središnje postavljene nastavke ispušnog sustava?" Na to pitanje odogovor ćemo ipak trebati pričekati još nekoliko mjeseci budući da će spomenute verzija na tržište vjerojatno nešto kasnije...Fotografi su uspjeli uhvatiti i odlične kadrove unutrašnjosti. S fotografija tako možemo vidjeti digitalni kokpit s analognim brojačem okretaja, veliki središnji zaslon i novi upravljač.

Motorauthority

Što se tiče motora, službenih informacija još nema, no prema prvim glasinama "obična" Carrera koristi će 3,0-litreni turbobenzinski motor od 390 KS, dok će inačica S imati oko 450 KS. Podaci za snažnije, Turbo i Turbo S modele još nisu poznati, no sve će biti objavljeno na salonu u Parizu gdje će Porsche 911 992 imati svjetsku premijeru. Jedva čekamo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:50