ZVIJEZDA FRANKFURTA

FOTO: OVO JE NOVI VW TIGUAN Veći, zreliji i luksuzniji

Novi Tiguan na platformi Golfa VII općim je dojmom miljama daleko od prethodnika
 FOTO: VW

Volkswagen je skinuo prekrivač s novog kompaktnog SUV-a VW Tiguana, jedne od najvećih zvijezda ovogodišnjeg Salona automobila u Frankfurtu koji je danas novinarima otvorio svoja vrata. Novi takmac u klasi Mazde CX-5, Toyote RAV-4 te Honde CR-V izrastao je na MQB platformi Aktualnog Golfa, a dojmom i nastupom lako bi mogao i po kupce Audija Q3, BMW-a X1 ili Mercedesa GLA.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Druga generacija VW-ovog aduta u jednoj od najpopularnijih automobilskih klasa sada djeluje bitno luksuznije, veće i zrelije od prethodnika: duža je za 50 mm, 300 mm šira, i 33 mm niža, a usto je i 50 do 100 kg lakša ovisno o izvedbi. Međuosovinski razmak iznosi 2681 mm što osigurava još više prostora u kabini za putnike straga nego je to bio slučaj kod prethodnika, u brojkama - 29 mm više mjesta za koljena.

Prtljažnik raspolaže sa 50 litara više obujma, sada ukupno 520 litara do rolete, a s pomaknutom stražnjom klupom prema naprijed, čak 615 litara. Sa spuštenom stražnjom klupom ta brojka iznosi 1615 litara: više nego dovoljno za prijevoz dugačkih predmeta.

U motornoj ponudi nalaze se TSI benzinci od 125, 150, 180 i 220 KS i četiri 2.0 TDI motora od 115, 150, 190 i 240 KS (biturbo). Na izbor kupcima biti će dostupne dvije verzije pogona - na prednju osovinu te 4Motion na sve kotače, a uz ovu drugu biti će dostupan i off-road izvedba prednjeg kraja s napadnim kutem od 25,6 stupnjeva.

Od opreme tu je automatsko kočenje, kao i sve ostale elektronske blagodati koje pridonose sigurnijoj vožnji. Za one koji će voziti uglavnom po asfaltu tu je šminkerski paket opreme R-Line koji osigurava sportskiji nastup uz naplatke od 19 ili čak 20 cola, sportska sjedala i sportski dekor unutrašnjosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:40