AKTUALNO

FOTO: OVO JE POTPUNO NOVA Honda CR-V pete generacije koja u prodaju stiže dogodine

Peta generacija popularnog SUV-a stiže u ljeto iduće godine, a premda dizajnom slijedi aktualan model, novi je narastao u svim smjerovima i donosi puno novosti - od pogona do brda tehnologije za veću sigurnost
 Honda

Premijera nove Honde CR-V čije je prve slike Honda objavila ovih dana biti će održana 18. studenog na salonu automobila u Los Angelesu. Po pitanju izgleda novi se model izgledom oslanja na uspješnog prethodnika (od 1997. i dolaska prve generacije samo je u SAD prodano četiri milijuna primjeraka) ponajviše po izgledu prednjeg kraja i bočne formu dok je stražnji kraj bitno zanimljivije izveden.

Foto: Honda

Za unutrašnjost iz Honde obećavaju veći komfor i još bolju ergonomiju. Novi CR-V koji je postavljen na platformu novog Civica ima osovinski razmak 270 centimetara (+4 cm), a dulja je i sama karoserija za 6 cm (459 cm) pa možemo očekivati i više mjesta u kabini. Usto, straga pruža najviše mjesta za koljena u svojoj klasi te ima još veći prtljažnik. Novosti ima i po pitanju pogona što znači da kao i kod Civica atmosferske benzince zamjenjuju turbo motori. Novi je tako 1,5-litraš od 190 KS (za sva tržišta) dok uz njega u Europi prema nekim navodima ispod poklopca možemo očekivati i 1,0-litraš turbo trocilindraš od 130 KS.

Dizelski ostaje 1,6-litreni i-DTEC od 120 KS te 160 KS s dva turbo punjača. Pogon 4x4 biti će dostupan uz doplatu, a od mjenjača na izbor će biti 6-stupanjski ručni i 9-stupanjski automatik. Novo doba donosi i sve ono što je već danas standard po pitanju sigurnosne elektronike i multimedije, pa tako i novi CR-V dolazi sa opcijama poput aktivnog kočenja do kompletne povezivosti s platformama pametnih telefona. Izvedba za Europu biti će pokazana idućeg proljeća na salonu automobila u Ženevi, a baš kao i novi Civic neće biti bitno drugačiji od američke verzije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:06