ŠESTA GENERACIJA

FOTO: Ovo je potpuno nova Opel Corsa koja dolazi s mnoštvom tehnologije, ali i opcijom električnog pogona!

 
 Opel

Nakon što su se jučer internetom brzinom svjetlosti proširile slike potpuno nove, šeste generacije Opel Corse, čini se kako su u Opelu sada odlučili ubrzati stvari pa tako već sada možemo vidjeti i službene slike novog gradskog modela koji je dosad prodan u više od 13,6 milijuna primjeraka. Novosti ima mnogo. Prije svega, tu je novi, atraktivniji dizajn, nova CMP platforma na kojoj se vozi i novi Peugeot 208 te najveća novost - prvi put u ponudi će biti i električna verzija.

Foto: Opel

U odnosu na prethodnu generaciju, Corsa je lakša za 100 kg, a ističe se i brojnim tehnološkim rješenjima. Što se samog izgleda tiče, najveća novost su IntelliLux LED Matrix svjetla koja se pojavljuju prvi put u ovom segmentu automobila, kao i nova prednja maska. Automobil izgleda agresivnije i atraktivnije od prethodnika, a tome pridonosi i zanimljiv crni detalj na c-stupu koji daje dojam „lebdećeg krova”. Osim što je atraktivnija, nova Corsa je i duža (4.06 m) te šira od prethodne generacije što znači više mjesta za putnike, ali i veći prtljažnik (309 litara).

Unutrašnjost izgleda modernije, pa se tako ispred vozača nalazi digitalni kokpit, a infotainment sustavom s potpisom PSA grupe upravlja se putem središnjeg 10-inčnog zaslona osjetljivog na dodir. Tu je i usluga povezivanja Opel Connect.

Spomenuta električna Corsa nosi naziv Corsa-e, a ispod poklopca skriva električni motor snage 136 KS uz 260 Nm okretnog momenta. Ubrzanje do 50 km/h traje samo 2,8 sekunde, dok do stotke sprinta za 8,1 sekundu. Doseg? Prema pisanju Opela, 330 kilometara prema WLTP-u što je više nego odličan rezultat. Naravno, uz električnu verziju bit će dostupni i poznati 1,2-litreni turbobenzinci...

Više detalja o cijenama i datumima dolaska na tržište trebalo bi biti poznato uskoro, a premijera za javnost očekuje se na salonu automobila u Frankfurtu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:54