NAJSNAŽNIJI IKAD

Foto: Pogledajte 4 milijuna kuna vrijedan Ferrari SF90 kojim je Rimac stigao u Split na vjenčanje

Priliku vidjeti ga uživo u Hrvatskoj ovih su dana imali stanovnici Splita, gdje je plijenio nevjerojatnu pažnju
Ferrari SF90 Stradale
 Uživo sa hrvatskih prometnica

Rijetko koji automobil može privući toliko pažnje na cesti poput jednog crvenog Ferrarija, a ako je pritom i riječ o Ferrariju SF90 Stradale koji je tvrtka iz Maranella 2019. godine predstavila u čast 90 godina svog trkaćeg odjela Scuderia Ferrari, tada je riječ o pravoj ekskluzivi.

image
Ferrari SF90 Stradale
Uživo s hrvatskih prometnica

Priliku vidjeti ga uživo u Hrvatskoj ovih su dana tako imali stanovnici Splita, gdje je jedan primjerak za ZG privremenim (prenosivim) pločicama plijenio nevjerojatnu pažnju na ulicama grada.

image
Ferrari SF90 Stradale
Uživo s hrvatskih prometnica

Fotografije prvog plug-in hibridnog Ferrarija u povijesti te ujedno najsnažnijeg najbržeg cestovnog modela iz Maranella ikad objavio je portal Uživo sa hrvatskih prometnica, a kako doznajemo, u njemu je u Split stigao ovog četvrtka "friško" oženjeni Mate Rimac, hrvatski poduzetnik i inovator te vlasnik tvrtke Rimac Automobili.

image
Ferrari SF90 Stradale
Uživo s hrvatskih prometnica

Premda bi se očekivalo da će na vjenčanje stići u vlastitom električnom prototipnom hiper automobilu Rimac C_Two u kojem ga se u posljednje vrijeme više puta moglo vidjeti na zagrebačkim ulicama, u Vilu Dalmacija na vjenčanje s dugogodišnjom djevojkom Katarinom Lovrić, Rimac je stigao u 4 milijuna kuna vrijednom Ferrariju (u Hrvatskoj).

Podsjetimo, hibridnu zvijer s propetim konjićem pokreće 4,0-litreni V8 twin-turbo motor potpomognut trima elektromotorima - dvama smještenim na prednjoj osovini i jednim između benzinca i kutije 8-stupanjskog mjenjača s dvije spojke.

image
Ferrari SF90 Stradale
Uživo s hrvatskih prometnica

Pritom turbo benzinac postiže 780 KS i 800 Nm najvećeg okretnog momenta dok elektromotori isporučuju kombiniranu snagu od 162 kW, odnosno 220 KS, a energiju dobivaju iz 7,9 kWh litij-ionske baterije dok je pogon izveden na sva četiri kotača.

image
Ferrari SF90 Stradale
Uživo s hrvatskih prometnica

Ferrari SF90 Stradale teži svega 1570 kg, što znači da na svaku konjsku snagu otpada 1,57 kg. Iz svega toga proizlaze i performanse: do 100 km/h is stajanja SF90 Stradale ubrzava za tek 2,5 sekunde, do 200 km/h za 6,7 sekundi i vozi do maksimalnih 340 km/h. Nedvojbeno, ako već nije stigao u vlastitom elektro bolidu, teško da je Rimac mogao pronaći bolji prijevoz...

Foto: Uživo sa hrvatskih prometnica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 04:25