TOKYO MOTOR SHOW

Foto: Potpuno novi koncept GR GT3 nagovještava ambicije Toyote u motosportu

Više informacija nije dostupno, no poznato je da GT3 automobili teže između 1200 kg i 1300 kg te postižu do 600 KS

Toyota GR GT3 Concept

 Toyota

Toyota Gazoo Racing (TGR) jutros je predstavila koncept GR GT3 tijekom digitalne prezentacije marke s novostima za Salon automobila u Tokiju.

U priopćenju za tisak, tvrtka je objavila: “TGR je predan našem daljnjem ubrzanju aktivnosti u utrkivanju kako bi svijet motosporta učinio održivim.

Upečatljivi koncept pokazan na salonu orijentiran je na motosport i utjelovljuje ono što Toyota naziva pristupom razvoju automobila "vozač prvi".

Tvrtka kaže da je cilj s GR RT3 privući kupce "vrhuncu motosporta", ali nije dala vremenski okvir za lansiranje takvog automobila na tržište.

image

Toyota GR GT3 Concept

Toyota

Toyota kaže da će nastaviti komercijalizirati sportske automobile, a ne jednostavno prilagođavati serijska vozila za upotrebu u motosportu, kao što je bio slučaj s GR Yarisom za reli.

Tvrtka nije otkrila nikakve specifikacije ili pojedinosti o konceptu, no poznato je da GT3 automobili teže između 1200 kg i 1300 kg i postižu otprilike 500 do 600 KS.

Važno je, međutim, da su svi GT3 trkači temeljeni na postojećim cestovnim automobilima: Porsche GT3 Cup usko je povezan s modelom 911 GT3, Mercedes nudi trkaću verziju AMG GT-a, Aston Martin ima Vantage AMR GT3, a Bentley Continental GT3.

image

Toyota GR GT3 Concept

Toyota

Sve to sugerira da bi koncept GT3 mogao iznjedriti vodeći Toyotin GR na cesti pozicioniran iznad Supre, a koncept pokazan na izložbi u Tokyo Auto Salonu očito je fokusiran na stazu s ogromnim stražnjim spojlerom, bočnim izlazom ispuha i velikim prednjim razdjelnikom.

Toyota trenutno nudi trkaću verziju Supre s GT4 specifikacijama, dok se Lexus natječe s RC F GT3 u IMSA prvenstvu sportskih automobila u američkoj i japanskoj SuperGT seriji.

Više detalja o automobilu nije otkriveno, ali predsjednik TGR-a Koji Sato potvrdio je da će prototipna verzija vozila biti izrađena prije kraja godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:16