NASLJEDNIK VEL SATISA

FOTO Renault Latitude: Vanjski dizajn zasjenjen udobnošću interijera

Nastao bliskom suradnjom Renaulta i Samsunga, ova velika limuzina nudi veliku udobnost i uglađenost

Renaultova raznolika ponuda automobila nedavno je proširena francusko-korejskom limuzinom više klase koja bi trebala biti zanimljiva alternativa njemačkoj konkurenciji. Latitude, koji je nastao suradnjom Renaulta i Samsunga, svojevrsni je nasljednik avangardnog Vel Satisa te u 4,9 metara dužine nudi mnoštvo prostora, udobna sjedala i vrlo dobru opremu.

Prostran interijer

Nezanimljiv vanjski dizajn zasjenjen je udobnošću interijera koji je već s početnim Expression paketom (nude se i Business te Initiale paketi) vrlo dobro opremljen te, među ostalim, sadržava dvozonski klima uređaj, putno računalo, tempomat, audio sustav, Bluetooth...

Osim s 2-litrenim benzincem od 140 KS (za kojim se ne očekuje velika potražnja), veliki Renault nudi se s dvije verzije 2-litrenog turbodizelaša (150 i 175 KS) te s 3-litrenim V6 common-rail motorom koji razvija 240 KS. Automatski mjenjač serijski dolazi sa šesterocilindrašem te se nudi kao opcija s druga dva dizelaša.

Latitude je u vožnji iznimno uglađen, tih i nudi pohvalnu udobnost uz tek solidne vozne osobine, a, poput većine prijašnjih velikih Renaulta, najboljim se pokazuje na autocesti gdje se ističu velika uglađenost i udobnost.

Konkurentne cijene

Početni Latitude pokretan dvolitrenim benzincem i opremljen Expression paketom stoji 179.900 kuna. Dizelske četverocilindrične verzije dostupne su od 199.900, a V6 inačica s bogatom Initiale opremom nudi se za 299.900 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:44