DOLAZI DOGODINE

FOTO: Renualt predstavio novi Kangoo - moderniji, napredniji i još praktičniji

Predstavljanje i lansiranje cjelovite ponude svih izvedbi očekuje se u proljeće 2021. godine
Renault Kangoo i Express premijera
 Renault

Kako bi odgovorio na sve potrebe svojih kupaca, Renault je predstavio posve novi Kangoo i novi Renault Express koji će biti dostupni u izvedbi osobnog automobila i kao LGV. Predstavljanje i lansiranje cjelovite ponude četiriju vozila očekuje se u proljeće 2021.

image
Renault Kangoo i Express premijera
Renault

„Posve novim Renaultom Kangoo i posve novim Renaultom Expressom marka je još jednom uzdrmala temelje segmenta furgona i kombija. Četiri nova modela konstruirana su da ispune najrazličitije potrebe profesionalnih i privatnih kupaca. Da je riječ o istinski kultnom vozilu, potvrđuje više od četiri milijuna prodanih primjeraka od 1997. Renault nas je u posve novom Renaultu Kangoo odlučio iznenaditi inovativnim sustavom za lakši bočni utovar Easy Side Access. Posve novi Renault Kangoo u osobnoj i gospodarskoj inačici bit će dostupni u električnoj izvedbi kako bi odgovorili na izazove gradske mobilnosti.” izjavio je prilikom predstavljanja Mark Sutcliffe, viši potpredsjednik Alijansina poslovnog odjela za laka gospodarska vozila

Novi Renault Kangoo, inovativni furgon atletskog i dinamičnog izgleda prvenstveno je namijenjen flotama, obrtnicima i trgovcima koji traže profesionalno vozilo izrađeno po mjeri i opremljeno najnovijom tehnologijom.

image
Renault Kangoo i Express premijera
Renault

Inovativnim sustavom za lakši pristup Easy Side Access i prilagodbu teretnog prostora Easy Inside Gallery, novi Kangoo iz temelja mijenja način utovara i pristupa teretu.

Tu je i funkcija Easy Side Access: posebno korisna u gradskim središtima, ova inovacija olakšava pristup teretnom prostoru i na uskim parkirnim mjestima. Uklanjanjem središnjeg nosača na novom Renaultu Kangoo stvoren je najširi bočni otvor na tržištu od 1416 mm (dva puta veći u odnosu na prethodni model).

image
Renault Kangoo i Express premijera
Renault

U Renaultu su posebno ponosni i na tzv. Easy Inside Gallery: uvlačiva pregrada u unutrašnjosti još je jedna inovacija koja omogućuje prijevoz dugih i velikih predmeta iznad razine podnice, čime se oslobađa prostor na tlu.

Novi Kangoo ističe se novim modernijim dizajnom. Potpuno obnovljen prednji kraj ukrašen je kromiranom linijom koja spaja prednju masku i odbojnik, dok isklesani bokovi, naglašena ramena, elegantna završna obrada i kromirani umetci daju ovoj izvedbi luksuzan sjaj. Obnovljenu unutrašnjost krasi vodoravna armaturna ploča s brojnim pretincima za pohranu, a nova, potpuno redizajnirana sjedala sada su još udobnija i kvalitetnija.

image
Renault Kangoo i Express premijera
Renault

Novi Kangoo opremljen je multimedijskim sustavom Renault EASY LINK i novim sustavima za pomoć u vožnji, uključujući digitalni unutarnji retrovizor sa stalnim prikazom. Taj novi poboljšani sustav jamči savršenu vidljivost stražnjeg dijela ceste, što je osobito praktično za vozila s ugrađenom pregradnom stijenom. Od novih značajki izdvajaju se i sustav za obuzdavanje njihanja prikolice, elektronički nadzor stabilnostipri kočenju i aktivni sustav kočenja u nuždi.

Renault Kangoo bit će dostupan u najrazličitijim veličinama i s bogatom ponudom motora. Kupci će moći birati između dvije dužine, ručnog ili automatskog mjenjača te dizelskog, benzinskog ili električnog motora. Korisni obujam seže od 3,3 do 3,9 m³ u standardnoj izvedbi i od 4,2 do 4,9 m³ u produljenoj izvedbi.

Novi Kangoo u putničkoj i teretnoj izvedbi proizvodit će se u Renaultovoj tvornici Maubeuge u Francuskoj, odakle će se plasirati na europsko i međunarodno tržište.

Na današnjoj digitalnoj premijeri francuski je proizvođač predstavio i novi Express. Riječ je o praktičnom i učinkovitom furgon namijenjen mladim poduzetnicima i vlasnicima malih flota koji traže pristupačno vozilo prilagođeno njihovim osnovnim potrebama.

image
Renault Kangoo i Express premijera
Renault

Renault Express odlikuje se prepoznatljivim Renaultovim dizajnom, a u obnovljenoj unutrašnjosti dodatno je naglašen ojačanim sjedalima. Posebna je pozornost posvećena prostoru za odlaganje i ergonomičnosti pa se Renault Express može pohvaliti najvećim obujmom pretinaca za odlaganje u klasi (48 l) i utovarnim kapacitetom od 3,3 do 3,7 m³.

Novi Renault Express opremljen je multimedijskim sustavom EASY LINK i sustavima za pomoć u vožnji kao što su sustav za pomoć pri vožnji unatrag, nadzor mrtvog kuta, prednji i stražnji parkirni senzori i, dakako, širokokutni retrovizor.

Novi putnički Renault Express okretan je i ekonomičan kombi s pet pravih sjedala i izdašnim utovarnim kapacitetom. Konstruiran je da ispuni profesionalne i privatne potrebe poduzetnika, kao i potrebe obrtnika i trgovaca.

Novi Express u putničkoj i gospodarskoj proizvodit će se u Renaultovoj tvornici u Tangeru u Maroku, s tim da će novi Renault Express u gospodarskoj izvedbibiti dostupan na europskim i međunarodnim tržištima, a u putničkoj samo na međunarodnim tržištima izvan Europe.

image
Renault Kangoo i Express premijera
Renault

Sve detalje o tome kako će izgledati paleta dostupna na hrvatskom tržištu saznat ćemo na proljeće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 09:04