PARADA NOVITETA

FOTO SPEKTAKL U DETROITU pogledajte sve novitete salona

Osim domaćih proizvođača zapažen nastup na salonu imaju i europske, japanske i korejske marke
 Foto: AFP

Dvadeset i šesto izdanje najveće svjetske izložbe automobila u prvom dijelu godine, očekivano je iznenadilo brojnim novitetima. Salon u COBO centru otvoren je u slavljeničkoj atmosferi jer Amerika napokon bilježi pozitivne prodajne brojke, pa je prema tome Detroit ovih dana doista centar globalne autoindustrije.

FOTOGALERIJA: Pogledajte sve novitete Detroita!

Na salonu (koji se održava od 13. do 26. siječnja) spektakularnih predstavljanja definitivno nije izostalo, pa se očekuje oko 800 tisuća posjetitelja koji će moći uživati u brojnim novitetima. Zanimljivo je da su njemački premium brendovi BMW i Mercedes upravo u Detroitu izložili svoje, za prodaju potpuno spremne uzdanice M4/M4 i novu C-klasu, Porsche je skinuo plašt s novog modela 911 Targa, a i Audi je pokazao zanimljivi koncept Allroad Shooting Brake.

Nakon dva dana rezervirana za novinare, započeli su dani za posjetitelje, a prema izvještajima iz Detroita najviše pažnje ipak privlači američka ikona Corvette Z06 za 620 KS i 880 Nm kao i mala limuzina za mase - novi Chrysler 200. Japanci i Korejci su s druge strane oduševili konceptnim modelima - Toyota FT-1 Sports Coupe, Kia GT4 Stinger i Nissan Sports Sedan .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:48