AKTUALNO

FOTO: TOYOTA U NEW YORKU otkrila novi RAV4 Hibrid

Uz redizajn po uzoru na Auris i Avensis, novi RAV-4 nudit će se i kao hibrid

Nova generacija popularnog Toyotinog SUV-a RAV-4 na salonu u New Yorku predstavljena je sa zategnutim borama i novom hibridnom izvedbom s pogonom na sva četiri kotača. Za pogon koristi 2,5-litreni benzinski motor u kombinaciji s elektromotorom smještenim na stražnjoj osovini. Ovakav koncept pogona osigurava veću sigurnost i stabilnost tijekom vožnje na klizavim i mokrim podlogama, te omogućuje vuču prikolice mase do 1.650 kg.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Jednostavna i sigurna vuča moguća je zahvaljujući naprednom sustavu kontrole zanošenja prikolice TSC (Trailer Sway Control system). Osim redizajniranog vanjskog izgleda koji sada ostavlja puno upečatljiviji dojam, gledajući s boka, novi je RAV-4 bogatiji za nova robusnija ojačanja pragova dok je straga redizajniran sklop svjetala. U kabini, osjećaj boravka tijekom putovanja doveden je na posve novu razinu zahvaljujući korištenju novih materijala mekših na dodir, boljoj zvučnoj izolaciji, novoj instrument ploči i bogatijem multimedijskom sustavu koji sada stiže s TFT ekranom u boji. Razina tehnološke opremljenosti dodatno je proširena za premijerno uvođenje novog sustava 360° panoramskog prikaza oko automobila (360° Panoramic View Monitor).

Prepreke koje bi se inače nalazile u mrtvom kutu i tako predstavljale sigurnosni rizik, sada su jasno detektirane zahvaljujući konvencionalnim kamerama smještenim na prednjem i stražnjem kraju vozila, koje u stvarnom vremenu nude 360 stupnjeva prikaz oko automobila. Dosadašnja sigurnosna oprema na modelu RAV-4 bogatija je za novi Toyota Safety Sense sustav aktivne sigurnosti. Kao dodatak Sustavu upozorenja na mogući sudar, Sustavu upozorenja na napuštanje prometne trake, Sustavu automatskog uključivanja dugog snopa svjetala i Sustavu očitavanja prometnih znakova, koji će biti premijerno lansirani s novim Aurisom i Avensisom, novi RAV-4 također donosi Prilagodljivi tempomat (Adaptive Cruise Control) i Sustav upozorenja na mogući sudar (Pre-Collision System) s dva značajna poboljšanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:04