AKTUALNO

FOTO: U domaće salona stigla osvježena Toyota Yaris, cijene kreću od 83.900 kuna za 1,0-litreni benzinac s opremom Luna

Iako je službeno riječ o drugom redizajnu treće generacije Yarisa, više od 900 dijelova je novo, a uz vizualne promjene u ponudi je i novi 1,5-litreni motor
 Fran Kurelac

Danas je na našem tržištu počela prodaja nove Toyote Yaris. Službeno je riječ o drugom redizajnu treće generacije Yarisa, ali treba napomenuti kako je u odnosu na prethodnika promijenjeno čak 900 dijelova. Vizualne promjene kreću od prednje maske i novih svjetala, dok se na stražnjem dijelu ističe novi oblik svjetala koje uz doplatu dolaze i u LED tehnologiji.

Fran Kurelac

Što se tehnologije tiče, najveća novost je novorazvijeni 1,5-litreni atmosferski benzinski motor (112 KS) koji zamjenjuje dosadašnji 1.3 (99 KS). Uz to što je tiši od prethdnika (najveći broj pritužbi kod prošle generacije odnosio se upravo na buku pri višim okretajima), taj motor je štedljiviji te nudi 10% više snage i momenta. Mi smo ga već imali prilike isprobati a dojmove iz vožnje možete pročitati ovdje.

Fran Kurelac

Što se cijena tiče, Yaris starta od 83.900 kuna koliko treba izdvojiti za 1,0-litreni benzinac snage 69 KS s opremom Luna. Za spomenuti novi 1,5-litreni benzinac snage 112 KS s opremom Sol treba izdvojiti 98.800 kuna. Toyota nudi i Yaris Hybrid koji predstavlja jedini hibrid u b-segmentu. Cijene za hibridnu verziju kreću od 109.900 kuna sa opremom Luna. Za one zahtjevnije u ponudi je bogati paket opreme BI-TONE koji uz mnoštvo opreme ima atraktivnu dvobojnu karoseriju, a kupce će stajati 115.900 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:48