NOVA GENERACIJA

FOTO: U TOKIJU POKAZANA NOVA HONDA JAZZ Na tržište dolazi dogodine i to isključivo s hibridnim motorima

 
 Honda

Honda je noćas na salonu u Tokiju javnosti pokazala potpuno novi Jazz. Riječ je o novoj generaciji gradskog modela koja će, kako stvari zasad stoje, dolaziti isključivo sa hibridnim pogonom.

Dio je to politike japanske kompanije kojoj je cilj da do 2022. godine svi modeli dobiju hibridne pogone. Kako to obično biva kod ovakvih ranih predstavljanja (Jazz će na tržište sredinom sljedeće godine), zasad nema puno detalja o snazi i specifikacijama hibridnih sklopova.

Ipak, ono što je već sada vidljivo su vanjski dizajn koji je poprilično izmijenjen u odnosu na prethodnika, a kupci će moći birati između nekoliko paketa opreme – Basic, Home, Ness, Crosstar i Luxe. Unutrašnjost je digitalizirana, pa se tako ispred vozača nalazi virtualni kokpit, dok središnjim dijelom dominira zaslon osjetljiv na dodir.

Foto: Honda

Neke će dizajn i neki od elemenata podsjetiti na Hondu E koju smo imali prilike vidjeti u serijskom izdanju na salonu u Frankfurtu. Još jedna novost je CONNECT modul koji omogućava upravljanje funkcijama automobila putem aplikacije na mobilnom uređaju.

Budući da tržište voli crossovere, u Hondi su odlučili predstaviti i Crosstar verziju koja se od „obične” razlikuje po povišenoj podnici, plastičnim detaljima na odbojnicima i pragovima kao i novim naplacima.

Više detalja bit će poznato s vremenom, a kao što smo već napisali, dolazak na tržište Europe očekuje se sredinom 2020. godine...

Honda

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:41